Вижте Пловдив в Google Street View

Мисия Пловдив

07-03-2013, 15:15

Снимка:

blogoscoped.com

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

72 български града и села са достъпни в интернет приложението

Американският гигант Google пусна Пловдив и още 71 български града и села в своето интернет приложение Google Street View. Изображенията вече са налични в Street View секцията на Google Maps.

Миналата година колите на Google, оборудвани с камери върху покривите си, плъзнаха из България.

Заснетите кадри бяха обработени и вкарани в популярната услуга Google Street View, към която и България официално се присъедини.

Услугата е налична в общо 30 държави от целия свят. От Google тогава гарантираха, че лицата на всички български граждани и регистрационните табели на автомобилите, които попаднат под камерите на колите, ще бъдат замъглени, каквато е практиката в останалите държави.

Потребителите могат да проверят ресторант преди пристигането си, да направят планове за
пътуване, да си уговорят място за среща, да получат помощ за домашното си по география или просто да откриват и да опознават техните родни градове.

Street View позволява на потребителите да изследват виртуално и да навигират в квартали чрез панорамни триизмерни изображения. Street View е на разположение в Google Earth и Google Maps и за мобилни устройства.

Street View бе пусната официално на 25 май 2007 г. Първоначално тя бе достъпна само за няколко града на територията на САЩ. Големият интерес към нея доведе до бурното и разширение и днес тя е достъпна не само в Щатите, но и в Канада, държавите от Западна Европа, Япония, Австралия, Южна Африка, Бразилия и др.