Георги Дражев подсъдим за клевета срещу кмета, играе го обвинител

Крими

07-03-2013, 15:28

Снимка:

авторът

Автор:

Велина Савова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Общински съветници от 2 общини се разделиха заради Черни връх

Общинският съветник сам организира защитата си, делото продължава на 28 март

Истинска пародия на съдебен процес се разигра днес по време на делото, заведено от кмета на Бургас Димитър Николов срещу общинския съветник Георги Дражев от НФСБ.

Дражев се изправи пред Районния съд по обвинения за клевета, която е изрекъл по време на 14-ото заседание на местния парламент.

Вместо това той буквално се вживя в ролята на обвинител, като още преди да бъде даден ход на делото започна с пространствени пледоарии. Набързо обаче беше прекъснат от районния съдия и  подканен за конкретика в исканията си.

Естествено защитата си водеше сам, както навремето брат му Ивайло Дражев по редица дела, в които или беше обвиняем, или сам инициираше.

Големият брат бе довел мощно подкрепление от зрители на телевизията, в която работи като водещ, както и телевизионен екип. Сред публиката бе и колоритният Ангел Божидаров, който също се изявява и е познат добре от малкия екран.

Всъщност Георги Дражев застана на подсъдимата скамейка заради клевета, изречена по адрес на бургаския градоначалник м.г.

Тогава общинският съветник обявил, че зад докладната записка на кмета се крият користни цели и частни интереси на приближени фирми, а самият той я входирал, за да се облагодетелства с 30 млн. лв. 

Обиден от това изказване на Дражев още тогава Николов обяви, че ще заведе дело за клеветническите му твърдения. Стартът на процеса бе даден днес, като още в самото начало юристът Костантин Луков, който представлява кмета Николов, предложи на подсъдимия Дражев да се извини за словата по адрес на градоначалника и така да си спести разхождането до съда и съответно евентуална осъдителна присъда.

Николов бил склонен още да му спести и разноските по заведената жалба като допълнителен жест.

Общинският съветник обаче не само, че не се съгласи с направеното предложение, но и започна да сипе искания за осигуряването на редица протоколи и доклади от проведени заседания или сключени сделки, като 90% от тях бяха отхвърлени поради факта, че нямат абсолютно никакво отношение към характера и същността на делото.

По време на днешното заседание бяха допуснати като свидетели общинските съветници Димитър Людиев и Жечо Станчев, които пресъздадоха по спомени разглеждането на въпросната докладна през октомври миналата година.

И двамата категорично заявиха, че по време на заседанието тогава  подсъдимият Дражев е обвинил кмета в корупция и присвояване на 30 млн. лв. от концесията на терен в Парк Езеро.

Делото продължава на 28-ми март с разпит на свидетеля Бачийски, който също е общински съветник, но от лагера на опозицията в ОбС. Той ще говори в защита на обвиняемия.