Еспаньол: Мартин Петров е в тежест на отбора

Спорт

07-03-2013, 16:24

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Каталунците намекнаха за раздяла с крилото през лятото

Спортният директор на Еспаньол Оскар Перарнау намекна, че българският футболист Мартин Петров ще напусна клуба след края на сезона, съобщава Sportline.bg.

Перарнау говори за това, че в отбора предстоят промени, които трябва да изградят конкурентен образ на тима в Ла Лига, а присъствието на Мартин Петров се оказва в тежест на каталунския тим. "Очаквахме той да играе много повече, но в крайна сметка видяхме, че отборът си върви. Идеята беше да съберем екип от професионалисти", каза Перарнау.

Наскоро Петров разкри пред местните медии, че иска да остане в Еспаьол възможно най-дълго. Еспаньол има сериозни финансови проблеми, заради, които отборът ще попълва селекцията си от юношеската школа на клуба. "Спомням си хора като Давид Гарсия, Коро или Харке, и се вълнувам. Надявам се да можем да ползваме играчи от юношеската ни школа".

Спортният директор потвърди, че Хавиер Агире ще остане като наставник още един сезон. "През идните седмици ще преподпишем с Агире, тъй като той работи много добре и имаме отлична комуникация", добави Перарнау пред " Catalunya Radio".