Дами, не стойте вкъщи. Време е за парти!

Поздравете майките, сестрите и братовчедките, вечерта излезте с приятелки

Осми ден от женския месец. Тъкмо снегът се стопи, студът свърши и гадният режещ вятър изчезна. Вече излизаме да пушим с удоволствие пред кафетата, прибрахме дебелите зимни якета, накичихме се с мартеници, на прага на пролетта сме, усмихнете се! Въпреки кризата и политическата обстановка в страната – усмихнете се! Днес е вашият ден, дами, направете го незабравим и приятен, направете го такъв, какъвто искате да бъде. Откъснете се от рутината и проблемите, празнувайте, излизайте и се забавлявайте.

 

Оставете проблемите в къщи, правете това, което ви се прави – зарежете диетите, яжте въглехидрати, поглезете се с хубав филм, сауна, масаж или пътуване, подарете си онзи чифт обувки, на който толкова отдавна сте се нагледали, а ако сте обвързана ангажирайте гаджето си да ви го подари. Ще му спестите чуденето около вашия подарък.

 

Тази вечер излезте с момичетата. 14 февруари мина отдавна, сега не е времето, което да прекарвате у дома с любимия, сега е време само за вас. Не занемарявайте собствените си предпочитания, както много от нас често правят в името на любимия, семейството или работата. 8-ми март е вашият втори рожден ден, дами, изживейте го!

 

Не пренебрегвайте празника в никакъв случай. Представете си колко трудно е било на протестиращите работнички през годините на индустриализацията, в протестите срещу лошите условия на труд, ниските заплати и трудовата експлоатация, в борбата за равноправие между половете, за издигането на жената като личност и неограничаването й до домакиня и майка. Международният ден на жената е празник за икономическите, политическите и обществените постижения на жените. Не можем просто да махнем с ръка и да не ги оценим.

 

Не забравяйте майките си! 8-ми март е ден и на майката. Поздравете жените, които са били до вас и в щастливи, и в сълзливи моменти, обичали са ви и са ви подкрепяли. Направете им подарък, може да е едно цвете, важен е жестът. Ако сте далеч от дома – обадете се, но не забравяйте майките си. Направете за тях това, което бихте искали да направят децата ви за вас.

 

Денят е официален празник в много страни. В Русия 8-ми март дори е обявен за национален празник, а затворничките лишени от свобода имат право на облекчен режим и празнична трапеза. В Италия жълтите мимози са символ на празника, за това и мъжете подаряват такива цветя на заобикалящите ги жени. В Португалия е прието вечерта жените да празнуват с женски партита и вечери. Съветвам всички да вземат пример от португалките.

 

Без значение дали празнувате или не – оценете деня, обадете се на майките си, поздравете сестрите, братовчедките, лелите и бабите си. Вечерта излезте с приятелките си и щурмувайте дискотеките и баровете. Днес е вашият ден, отпразнувайте го. Честит 8-ми март!