Джамбазки отново поиска разваляне на концесията на "Софийска вода"

Мисия София

08-03-2013, 14:09

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

ДКЕВР се държи като адвокат на монопола, смята общинарят от ВМРО

Договорът за концесия на "Софийска вода" трябва да бъде прекратен незабавно, поиска за пореден път заместник-председателят на ВМРО и общински съветник Ангел Джамбазки.

Той посочи, че специалната Комисия за изследване на начините за прекратяване на концесията към Столичния общински съвет е създадена в резултат от третия доклад на Джамбазки за прекратяване на вредната по думите му концесия.

Повод за поредното настояване е информацията, че водният монополист в София иска ново увеличение цената на водата с 14%.

"Бяха внесени множество сигнали и в ДКЕВР, и във Върховния административен съд срещу непрекъснатото необосновано повишаване на цената на водата. ДКЕВР се държи като адвокат и защитник на монопола", се чете в декларация на ВМРО.

"Многократно сме заявявали, че договорът за концесия на "Софийска вода" АД трябва да бъде прекратен. Основната причина е фактът, че той е неизгоден за столичани, защото системно се нарушава от концесионера и недопустимо го облагодетелства за сметка на потребителите", посочва общинският съветник.

Той напомня и за събраните от ВМРО над 60 000 подписа на столичани с искане за насрочване на местен референдум за разваляне на концесията на "Софийска вода". Към този момент решение от страна на СОС няма, а забавянето на тази процедура удължава грабежа над софиянци.