Любчо Божинов: Всички играят срещу нас на предела на възможностите си

Спорт

08-03-2013, 13:33

Снимка:

Антон Узунов

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Искаме да докажем, че напълно заслужаваме с играта си да се класираме убедително за А група - смята плеймейкърът

Преди двубоя с Чавдар Етрополе един от най-важните и опитни футболисти на Нефтохимик Любомир Божинов отговори на въпроси на Burgasutre.

-Любчо непосредствено преди мача с Видима ти получи неприятна контузия. Как се чувстваш сега?

-Тренирам вече цяла седмица и смятам, че травмата остана в миналото. Сега се чувствам напълно готов за игра и нямам притеснения за мача в неделя.

-Ти си сред най-опитните футболисти в отбора. Какво е мнението ти за новите момчета, които дойдоха през зимната пауза в тима?

-Смятам, че новите футболисти много бързо се адаптираха към обстановката в отбора. Още с идването си те разбраха къде са попаднали и не беше необходимо да им се обяснява както се иска от тях. Разбира се ние по-опитните  поговорихме с тях и им помагаме с каквото можем за по-бързото им включване в отбора.

- Според теб достатъчно подготвен ли е Нефтохимик за да търси победата във всеки мач?

- Направихме много добра подготовка. Изиграхме и силни контроли. Отборът се подсили на много постове. Вярно е обаче, че в първия мач срещу Видима не играхме така, както очакват нашите привърженици, но победата бе много важна. Това смути може би част от моите съотборници. Ние обаче знаем, че всеки отбор играе на ръба на възможностите си, защото иска да се докаже. Затова подхождаме към всеки мач максимално отговорно и мотивирано. Така ще бъде и в неделя.

-През седмицата треньорите наблегнаха на тактическите занимания. Значи ли това, че има нещо което куца в играта?

-Право на треньорите е да искат играта ни да се усъвършенства и да става все по-добра. Затова е нормално да водим такива занимания. Конкретно през седмицата се подготвяхме за предстоящия мач с Чавдар. Това са нормални неща, които правят изявите ни по-добри.

- Мислиш ли че отборът на Нефтохимик  може да постигне 12 победи през сезона?

- Това не мога да го кажа, но със сигурност ние излизаме във всеки мач за победа. И не го казвам като клише. Ние искаме да докажем, че напълно заслужаваме с играта си да се класираме и то убедително за А група. Естествено никой няма да ни поднесе това класиране на тепсия, затова ние се раздаваме във всеки мач и търсим винаги победата.