Мощни ремонти на ключови булеварди

Мисия Пловдив

08-03-2013, 13:48

Снимка:

plovdiv.utre.bg, архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Вижте какво предстои в Пловдив

Проектите за реконструкция на ключови пловдивски булеварди представи днес кметът на града Иван Тотев.

Те предвиждат директна транспортна връзка от Централна гара до магистрала "Тракия" при Царацово, съобщи Радио Пловдив.

На два етапа ще бъдат ремонтирани булевардите "Васил Априлов" и "Голямоконарско шосе". Предвижда се от колелото на гарата до бул. "Пещерско шосе" пътят да стане с четири ленти и паркинг зона при кино Гео Милев и Бърза помощ.

Бул. "Васил Априлов" до ресторант "Стадиона" ще бъде с шест ленти и зона за паркиране в западната част. Дърветата в участъка ще се запазят, предвидено е редицата чинари на западния тротоар ще станат разделителна ивица между двете платна. Къщите и имотите от тази страна ще бъдат отчуждени.

"Голямоконарско шосе" на територията на община Пловдив ще бъде с шест ленти, а до магистралата на територията на община Марица – с четири.

Кметът Иван Тотев благодари на управата на Марица, тъй като двете общини заедно са кандидатствали за финансиране пред правителството. Булевардите са общинска собственост и за тях не може да кандидатстваме по оперативните програми, поясни Тотев.

Ремонтът на "Васил Априлов" ще струва между 12 и 15 милиона лева, а на Голямоконарско шосе – между 35 и 40. Тези пари няма как да дойдат от общините, затова се надявам да работим добре и с новия финансов министър както със Симеон Дянков, посочи кметът.

За тази година за "Васил Априлов" са заложени 5 милиона, а за "Голямоконарско" – 10 милиона, допълни кметът Иван Тотев.