Балканско кино очарова пловдивските киномани

Пловдив Лайф

08-03-2013, 16:30

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Продажбата на билети за "София Филм Фест в Пловдив" започва утре

Пловдивските киномани ще имат удоволствието да се насладят на няколко балкански филма, включени в програмата на 8-мия "София Филм Фест в Пловдив".

"Практичен пътеводител на Белград със сълзи и песни" пренася в модерната и отворена към света Сърбия, където  колекция от мини романтични комедии ще ни покаже шегите на любовта. Френска певица, млад шофьор, американски дипломат, немски бизнесмен, камериерка, хърватски полицай  и сръбска полицайка ще се опитат по свой си начин да открият половинката си в днешен Белград, където всяка раздяла е последвана от нова влюбване.

"Смърт на човек от Балканите"  рисува картина на "балканския манталитет" и на човешката природа като цяло в една по сръбски забавна история. Самотен композитор се самоубива в апартамента си, а звукът от изстрела събира неговите съседи в апартамента му. Какво се случва до момента, в който полицията пристигне ще видим през неизключената уеб камера в жилището му.

Турският "Чистилище" ще ни разкаже историите на непокорен младеж, който се опитва да стане самостоятелен, и младо момиче, което очаква да я споходи любовта. Ще успее ли Зехра да се отскубне от скучната си работа и старомодната си майка, а Олхун да се превърне от момче в мъж?

"София филм феств Пловдив” ще стартира в понеделник – 11 март и ще продължи до 24 март. Продажбата на билети започва утре на касата в кино "Лъки Синема".