Най-добрият ни биатлонист прекратява кариерата си?

Спорт

08-03-2013, 19:00

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Краси Анев бесен от бавни ски

Най-добрият ни биатлонист Красимир Анев, на когото се възлагаха големи надежди за добро класиране на Олимпиадата в Сочи 2014, захвърля ските и пушката и прекратява спортната си кариера само няколко месеца преди игрите, пише Sportline.bg.

Късно вечерта в четвъртък 25-годишният самоковлия оповести решението си на своята страница във Фейсбук малко след финала на индивидуалната дисциплина 20 км на олимпийското трасе в Сочи, където в момента се провежда поредна Световна купа в биатлона. Анев бе най-добре класиралият се българин там, финиширайки на 13-о място с нито един пропуск в стрелбата. Вместо да се радва на доброто класиране обаче, Краси бе бесен от бавните ски, които го лишиха най-малко от влизане в Топ 5, а може би и от медал в дисциплината.

Явно проблемът с екипировката е довел до тежкото решение да се откаже от спорта и да се прости с феновете си. „Скъпи приятели и фенове на биатлона, след дълго обмисляне реших да сложа край на своята спортна кариера, след като завърши сезонът. Благодаря на всички, които ме подкрепяха и на всички, които ме критикуваха през годините, защото и подкрепата, и критиката са градивни неща. Пожелавам на всички ви много здраве и късмет”, написа Анев в интернет.

Разбира се, има голяма вероятност Анев да промени решението си, което взел под диктовката на емоциите.