Не чакайте хубав мач в Пловдив!

Спорт

09-03-2013, 12:07

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Срещу Левски е идеалният момент Тодор Неделев да се покаже, смята притежателят на "Златната обувка" Георги Славков

Притежателят на "Златната обувка" Георги Славков коментира голямото дерби на 17-ия кръг в "А" група между пловдивския Ботев и Левски. Мачът е днес от 15,00 часа на "Колежа" край Бирената фабрика. Славков е част от "Експертите" на вестник "7 дни спорт", които анализират двубоите в елита тази пролет.

Публикуваме позицията на специалиста без съкращения:

Безспорно дербито на 17-ия кръг в "А" група е Ботев - Левски. Има всички предпоставки да се получи истинско зрелище, както и преди години. Билетите свършиха доста преди мача, времето ще бъде хумаво, теренът е отличен и позволява да се играе футбол. Ще има много публика, еуфорията е голяма, а това със сигурност ще зареди и футболистите. Лично на мен ми се иска Ботев да победи, но това няма да е никак лесно. Равенството обаче ще бъде убийство и за двата тима, тъй като ще ги отдалечи от крайните им цели.

В този мач може да се случи абсолютно всичко и е много трудно някой да се ангажира с прогноза. Двата тима са сред челниците в класирането, но имат различни цели. Все пак Левски гони първото място и Лудогорец за титлата, докато Ботев се цели в участие в европейските турнири.

Честно казано, доста се изненадах, когато се запознах със статистиката преди мача. Ботев няма победа над Левски от 17 години, Станимир Стоилов също няма успех над бившия си отбор.

В момента Неделев е голямата звезда на Ботев, хората се радват на изявите му. Много обичан и уважаван, но аз не съм убеден, че може да изнесе токова отговорен мач. Все пак футболът е колективен спорт. Тодор също знае, че се нуждае от помощта на колегите си, защото не може сам да победи Левски. Не е изключено и възрастта му да си каже думата. Аз също съм бил млад и много добре знам какво е усещането. Но ако той иска да расте, да гради име и да е сред най-добрите, тези мачове са идеалното място за него. Мисля си, че за лентата му е малко рано. Нека да играе добре, да трупа опит и това рано или късно ще си дойде на дневен ред.

ПРОГНОЗАТА:

Напрежението ще си каже думата

Не трябва да чакаме красив мач в Пловдив. Все пак борбата е за точки, двата тима ще заложат на сигурното. Напрежението може и да си каже думата. В Ботев обаче имат едно много силно оръжие. Това са бившите играчи на Левски. И Иван Цветков, и Мариян Огнянов, и Веселин Минев ще искат да се докажат пред ившия си тим.

ПРОГНОЗИ ЗА КРЪГА:

Ботев (Пд) - Левски 1

ЦСКА - Черноморец 1

Черно море - Етър 1

Монтана - Славия Х

Литекс - Локо (Пд) 1

Локо (Сф) - Миньор 1

Пирин (ГД) - Ботев (Вр) 1Х

Берое - Лудогорец 2