Румен Велев празнува 60-годишнина с премиера на английска комедия

За юбилея си големият режисьор си пожела единствено здраве

Неочаквани обрати, ирония, смях, песни и танци се завъртат във вихър от абсурдни ситуации в постановката "Когато котката я няма", с чиято премира режисьорът Румен Велев ще отбележи 60-годишния си юбилей. Хитовата английска пиеса на Джони Мортимър и Брайън Кук ще направи своя бургаски дебют на 13 март.

"Това е една от най-интересните комедии на нашето съвремие. Избрах този текст, защото по един много забавен и интересен начин авторите показват основните двигатели на човека. Това е неговото подсъзнание, в което обладават разни духове като секс, власт, агресия и се оказва, че човек е подчинен на тези именно закони и те го движат", разказа за Burgasutre режисьорът и си пожела единствено здраве за рождения ден.

В центъра на спектакъла са две семейства. В едното ролите на мъжа и жената са разменени, а в другото - преувеличени. Оказва се, че в едното има изобилие от секс, а в другото той сериозно липсва. Това, което ги свързва е, че всеки крие истинските мотиви на поведението си. И за да е комедията пълна, се появяват две млади дами.

"Цялата тази история е много любопитно разказана, защото има много смях и много забава. Текстът говори изначално за някакви човешки проблеми. Всъщност човек е движен не от своето съзнание, а от своето подсъзнание. Това, с което се занимава Фройд", обясни Румен Велев.

В хитовия спектакъл участие ще вземат Аглика Бояджиева, Валери Еличов, Деница Денчева, Зорница Константинова, Невена Цанева, Стоян Памуков. Постановката ще бъде поставена с театър "Адриана Будевска" от 19 часа в сряда.