"Долу ръцете от БДЖ и пристанището" скандираха десетки в Бургас

Мисия Бургас

09-03-2013, 14:10

Снимка:

Славея Стоянова

Автор:

Славея Стоянова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Протестът за БДЖ и пристанището (СНИМКИ)

С плакати "До кога ще разпродавате България" и знамена протестиращите преминаха по централната улица

Огромни трибагреници и плакати "Долу ръцете от БДЖ и пристанището" и "Събуди се! България има нужда от нас" носеха десетките бургазлии на протеста срещу приватизацията на БДЖ днес.

ВИЖ СНИМКИ ОТ ПРОТЕСТА ТУК

Около 50 души излязоха на шествието, което мина по "Александровска" със скандирания "Всеки ден ще е така до победата",  "Мафия" и "Елате с нас протестът е за вас". Предвождащият множеството развяваше българското знаме. Първо недоволните минаха покрай EVN, където ги очакваха над 10 униформени, но протестиращите продължиха към сградата на гарата.

"Една структура със 100-годишна история, в момента управниците се опитват да я продадат, защото е печаливша. Няма железопътен транспорт в Европа, който да е печеливш, той трябва да е в полза на гражданите и да е държавен. Това, което се прави в момента с кражбата на всички стопански структури, които са в полза на гражданите трябва да спре. БДЖ е в забранителния списък за приватизация", обявиха организаторите на протеста пред сградата на БДЖ.

След това протестиращите се отправиха към пристанището, където бяха прочетени официалните искания на недоволните. Те настояха, за пълен мораториум върху концесионните сделки приети от правителството.

Протестиращите заявиха, че парламентът тотално е изгубил гласуваното доверие и следва да бъдат уважени всичките им искания и да бъдат приети всички предложени промени, "вместо да се гласуват съмнителни концесии по най-тихия и бърз начин", обясниха в декларация, която прочетоха недоволните

Десетки полицаи охраняваха протеста, до безредици не се стигна. Традиционно утре от 11 часа ще се проведе поредното събиране на Тройката, където ще се проведе поредния мирен граждански протест.