Марто Петров: Простих на Сити и Манчини!

Спорт

09-03-2013, 16:30

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

В Еспаньол сме като едно семейство, прогресираме заради Агире, заяви крилото

"Бях разочарован и ядосан от щаба на Манчестър Сити и Роберто Манчини, но сега разбирам", сподели пред Би Би Си крилото на Еспаньол Мартин Петров.

Българският футболист напусна щаба на "гражданите" през 2010 година след три години в Манчестър, в които нерядко вадеше отбора в трудни моменти, съобщава Sportline.bg.

"Бях разочарован и ядосан от щаба на Манчестър Сити и Роберто Манчини, но сега разбирам. Когато имаш много пари, купуваш най-добрите играчи в света. В началото бях ядосан, защото не ми даваха договор, смятах, че имам потенциал да играя в отбора, независимо кой е купен. Но те избраха да не ми дадат контракт. Но аз оставам винаги положителен за този отбор", сподели 34-годишното крило.

По повод новия си тим и съперничеството със съгражданите от Барса, той добави: "Всеки познава Барса и знае какви играчи има там. Трудно е, защото там всяка година печелят титла и всеки иска да ходи там, за да види стадиона. Трудно е, но затова опитваме да играем добър футбол, да печелим мачове. Барселона има проблеми в момента, това всички го виждат, а Еспаньол играе добър футбол. Еспаньол е голямо име в испанския футбол. Добър клуб с добри фенове и добър стадион. Атмосферата е много хубава. С отбора сме като едно семейство, треньорът Хавиер Агире се стреми именно към това. Агире е много голям професионалист и е луд за тактиката. И затова прогресираме. Мястото на този отбор е в елита".

Петров не получава много шансове за игра в Испания, но е наясно, че там голове не се вкарват лесно.

 "Не е лесно да вкарваш, тук всеки играч, особено защитник, е умен и знае как да прави шпагат, кога да не прави, спазва тактиката. В Англия не е така. Там нещата са повече физически, атмосферата на стадиона, друго е. Но трябва да си играл там, за да усетиш това", продължи българинът.