Ботев и Левски с жестоки глоби след мелето на стадиона?

Спорт

10-03-2013, 11:07

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Ще искат допълнителни доклади от полицията, записи на камери и т.н.

"Ботев" и "Левски" ще отнесат сериозни наказания за инцидентите в Пловдив. Основните варианти са три - само глоби (до 25 000 лв.), предупреждения за лишаване от домакинство и лишаване от домакинство за 1 мач. Въпросът е как Дисциплинарната комисия ще тълкува ситуациите и по кои точки - дали като "масов бой", дали като "хвърлени предмети по трибуните", дали "със" или "без" последствия, предаде trud.bg. Напълно е възможно да бъдат поискани допълнителни доклади от полицията, записи от камери и т.н., като решенията бъдат отложени. Следващото домакинство на "Левски" е в сряда срещу "Литекс" за купата, а на "Ботев" - срещу "Черно море" на 6 април.

"Футбол със страх не се играе, а ние играхме така - отрони собственикът на "синия" клуб Тодор Батков. - След заслужения червен картон беше ясно как ще завърши мачът. Отървахме се и от по-тежка загуба. Поздравявам "Ботев", който игра много добре. За жалост по трибуните видяхме недостойни сцени. Нашите фенове бяха провокирани с осквернено знаме, което обаче не ги оправдава. Има свидетели, има видеозаписи, призовавам полицията да си свърши работата. И да бъдат наказани виновните хора, а не клубовете, които често страдат заради някои луди глави." Президентът на "Ботев" Юли Попов отправи комплимент към Станимир Стоилов: "За първи път през сезона играхме така, както искаме от ръководството и както всъщност трябва. "Левски" трябва да е радостен, че се отърва с минимална загуба. А това по трибуните не е за коментиране. Нека футболът носи радост, а не страдание."

"Просто съм радостен, това е една голяма победа", заяви Стоилов. "Мъри доказа, че е най-добрият треньор", отсече спортният директор на победителите Александър Александров. "Играхме изключително слабо", въздъхна Иво Тонев, председател на "синята" управа.