Вял протест в София засега. Издигнаха плакати "23 години мафия"

Мисия София

10-03-2013, 11:24

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Всичко за протеста днес следете тук

14:25 Протестиращите се насочват към Президентството. Очаква се там лидерите да кажат няколко думи и хората да се разотидат.

13:35 Релсите вече са освободени, влакът за Горна Оряховица потегли. Протестиращите се изтеглят от Централна гара.

13:25 Въпреки призивите за блокада само за 10 минути, част от протестиращите продължават да седят върху релсите. Все повече хора се завръщат да ги подкрепят. Влакът, който е блокиран в момента е за Горна Оряховица и тръгва в 13:37.

13:00 Централна гара е блокирана, протестиращите викат "Оставка" и "Мафия" на влаковите линии. Закъсняващи влакове засега няма, идеята е протестът да продължи 10 минути.

12:30 Протестиращите в момента са на Лъвов мост, където кръстовището е блокирано в момента. Хората вървят към Централна гара, където смятат да блокират жп линиите. Засега шествието преминава спокойно, то се охранява от полиция.

12:05 Лидерите на протеста призоваха хората да се насочат към Централна гара, където да блокират линиите. По този начин те ще припомнят отново своите искания и ще подкрепят работещите в БДЖ.

11:49 Протестиращите, вече над 1300 души, са пред Президентството, като прави впечатление, че разцепените протестни формации правят опити за обединение. Г-н президент, на вас се пада честта да направите ревизия на прехода и да вкарате виновните в затвора, обърна се към Плевнелиев един от лидерите на протеста Янко Петров.

11:30 Шествието тръгва към Президентството, двата лъча тръгнали от Орлов мост и МИЕТ се обединиха. Продължават да се присъединяват все повече хора

11:15 Поредният протест в София започна като вече е блокирано движението на кръстовището на улиците "Славянска" и "Г. С. Раковски".

Протестиращите отново са с български знамена и плакати с надписи "23 години мафия от наши предатели и чужди "доброжелатели", "23 години стига зимен сън, мафията вън".

Засега няма много хора, пред сградата на Министерство на икономиката има около 200 човека. На другият лъч - на Орлов мост, също не е толкова масов. Дали заради дъжда, там са се събрали едва около 100 човека.

 

Около не повече от 100 човека са се събрали на протест пред Съдебната палата. Те са привърженици на ВМРО.