Кой плаща на "Зелените"?

Общество

10-03-2013, 13:15

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Златко Желев

Всичко от Автора

Още по Темата:

Кой плаща на "зелените" да протестират?

Кои са говорителите на гражданското общество?

Партията си спретна зле скалъпен PR за "Алея Първа", а и на гърба на варненци

Зле скалъпен PR на гърба на варненци спретнаха днес от Партия "Зелените" в София.

Широко прокламираната пресконференция срещу "безобразията на ТИМ", която се проведе в БТА се обърна срещу организаторите й, демагогстванията им, празните им приказки и липсата на всякакви доказателства за твърденията на едни трима души, двама съпредседатели на "Зелените" (Борислав Сандов и Георг Тупарев) и една, уж организаторка на протестите в София (Eмилия Балчева), която тясно била свързана с "безобразията" във Варна.

Голямата отсъстваща, а уж главна ораторка по темата "ТИМ" – небезизвестната провалена политичка и настояща архитектка Калина Павлова, отсъстваше. Официалното обяснение – решила да не идва до столицата, за да участва в днешния протест в морската ни столица.

Десетки журналисти от уважавани медии, сред тях БНТ, bTV, Дарик, Bulgariatre.bg... се наслушахме на празни приказки и на твърдения от типа – една жена каза, говори се... и тем подобни.

В началото Сандов тръгна с апломба, че ще предоставят на прокуратурата и ГДБОП данни и доказателства за безобразията на ТИМ и връзкати им по високите етажи на властта и как те са заплаха за националната ни сигурност, защото съсредоточили в ръцете си голям бизнес ресурс.

Но на финала Сандов си тръгне от БТА с наведена глава и вбесен от десетките въпроси на колегите журналисти, на които той нямаше отговор: Къде е Калина?, Къде са документите и доказателствата ви за ТИМ? С какво заплашват националната сигурност? Колко пари са източили от бюджета?, и още, и още...

Но пък се наслушахме какво биха направили "Зелените", ако вкарат депутати в бъдещия парламент, как биха разбили монопола на ЕРП-тата и как били скромна партия, финансирана от членски внос и малки дарения, нещо, на което журналистите, избухнаха в бурен смях и недоумение, за какво всъщност ни извикаха тези тримата тук.

Иначе голямата отсъстваща Калина Павлова се включи по скайпа, за да измънка три неразбираеми думи, за да се разпадне връзката, а и за да не чуем от нея отговорите, че всъщност, нейния вой срещу ТИМ, а именно скатът на "Алея Първа" във Варна, не е нищо повече от икономически интерес, който тя гони, защото участва в широко прокламирания проект "Моят бряг" на кумеца й, холандеца Рене Бустен, който е прибрал едни милиони в евро, за да съди община и държава за проекта за укрепване на свлачищата и срутищата в Морската градина.

Не било така, било по-иначе скочи Борислав Сандов, но не обясни другото иначе – щял да го каже само на прокуратурата.

Чухме обаче, че "Зелените" защитавали публичния интерес, а не нечие лоби, подкрепяли ги активните граждани на Варна, които протестирали.

И още нещо, искали незабавен референдум за "Алея Първа", почнали даже подписка, събрали 15 хиляди подписа, но им трябвали още толкова.

След всичко казано дотук, повече от явно е, че някой стои зад господата Борислав Сандов и Георг Тупарев, ясно е че някой им налива пари, за да бръщолевят небивалици и неистини, на които очевадно само те вярват. Въпросът е кой им ги дава и какви интереси гони във Варна?