Bulgariautre: кой, къде, кога

Общество

10-03-2013, 19:00

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Предстоящи събития в страната за понеделник, 11 март

София

В 9.30 часа в Софийски градски съд ще се гледа делото срещу Атанас Вълков.

В 10.30 часа в зала 3 на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията министър Ивайло Московски ще даде пресконференция по повод старт на новата система за провеждане на теоретичните изпити за водачи на МПС по електронен път.

В 11.00 часа в Заседателната зала на Министерството на правосъдието Диана Ковачева ще представи отчет за дейността си.

В 11.00 часа министърът на културата в оставка Вежди Рашидов ще дари на Националната опера и балет 30 големи фотоса, които са от личния архив на Гена Димитрова.

От 12.00 часа ще се проведе пресконференция на ДСБ в централата на партията на бул. „Витоша”.

В 13.00 часа в Гранитна зала на Министерски съвет вицепремиерите и министри в оставка – на вътрешните работи Цветан Цветанов и на финансите Симеон Дянков, председателите на ДАНС Константин Казаков и на Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество Пламен Георгиев и главният прокурор Сотир Цацаров ще подпишат Инструкция за взаимодействие между ръководените от тях ведомства във връзка с прилагането на Закона за отнемане в полза на държавата на незаконно придобито имущество.

В 13.00 часа ще се проведе пресконференция на партия „Атака”.

В 13.30 часа в Софийски градски съд ще се гледа мярката за неотклонение на Мирослав Йончев.

От 14.00 часа във ВМА на ул. „Георги Софийски” № 3, заместник-министърът на транспорта Валери Борисов ще открие пощенки офис, който ще обслужва медици, пациенти, преподаватели и студенти.

От 16.00 часа Българска търговско-промишлена палата и днешните наследници на Софийска търговска гимназия - Националната финансово-стопанска гимназия и Националната търговско-банкова гимназия, ще отбележат с тържествена юбилейна сесия - 100 години от създаването на Софийска търговска гимназия.

От 17.00 часа в Аулата на Софийския университет „Св. Климент Охридски” ще започне публична лекция на тема „900 години Суверенен орден на св. Йоан и доброволчеството”.

В 17.30 часа в хотел „Шератон” ще започне българо-френско-немската конференция-дебат „Авторското право и новите медии”.

От 18.00 часа в Галерия „Академика” на ул. „Шипка” 6 ще бъде открита изложбата на
Севда Садихбековa и Айтен Рзакулиева, живопис и графика.

От 18.00 часа в зала „Тържествена” в Университета за национално и световно стопанство ще се състои официалното представяне на „Бизнес клуб УНСС”.

От 10.00 часа в пресклуба на БТА ще се състои пресконференция на тема: „Защо управителните органи на неправителствените организации не трябва да подават имуществени декларации до Сметната палата?“.

В 11.00 часа в пресклуба на БТА ще се проведе пресконференция на партиите „Лидер” и НИЕ на тема: Основни приоритети пред служебното правителство.

В 12.00 часа в пресклуба на БТА ще се проведе пресконференция на Съюза за стопанска инициатива на тема: „Държавата” срещу „организираната престъпност”. „Организираната престъпност” иска думата – част ІІ.

В 13.00 часа в пресклуба на БТА ще се проведе пресконференция на ВМРО – БНД на тема: „Кой и защо бави развалянето на концесията със „Софийска вода” и на какво основание монополистът настоява за повишаване на цената на водата през 2013 г.?”.

От 11.00 часа в „София прес” ще се проведе пресконференция на Международната природозащитна организация WWF на тема: „Агроекологична мярка на ЕС, предназначена за дребни земеделски производители е застрашена от източване на средствата”.

Благоевград

От 10.30 часа в зала „22 септември” на община Благоевград председателят на Общински съвет – Благоевград Даниела Савеклиева организира кръгла маса на тема „Приемната грижа – шанс да променим живота на децата без родители”.

Бургас

От 18.00 часа в Бургаската художествена галерия „Петко Задгорски” Националният военноисторически музей ще представи изложбата „Сюжети от Балканската война”.

Казанлък

В 11.00 часа в община Казанлък ще се проведе пресконференция за представянето на завършилите ремонтни дейности по проект „Консервация, реставрация и социализация на могилата Шушманец”.

Пазарджик

От 9.00 часа пред Съда в Пазарджик ще се състои традиционното събиране на представители на ВМРО по време на заседанието по делото за разпространение на радикален ислям в България.

Плевен

От 11.00 часа в Арт - залата на хотел „Ростов” ще се проведе редовна пресконференция на Народния представител Румен Петков и Областния председател на БСП - Плевен Васил Антонов.

Русе

В 12.30 часа Министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев ще инспектира строителството на газовата връзка България-Румъния.

Средец

В 17.00 часа в СОУ „Св. Св. Кирил и Методий” ще се проведе информационен ден за популяризиране на ползите от разделното събиране на отпадъците.

Търговище

От 11.00 часа в хотел „Тера Европа” ще се проведе пресконференция на Движение „Модерна България” на тема: „Политици и закони – под граждански контрол”.

Шумен

В 13.00 часа в пресклуба на БТА ще се проведе пресконференция на Движение „Модерна България” на тема: „Политици и закони – под граждански контрол”.

Ямбол

В 17.30 часа във фоайето на зала „Диана” ще бъде открита изложба с визуализации и схеми от проектите, участвали в конкурса на община Ямбол за проект на нова спортна зала.