Измами, заточение и самоубийствено трасе тормозят състезателите

Най-доброто от печата

11-03-2013, 06:41

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Като в град на призраците сме, плаче олимпийска медалистка.

На изключителен тормоз са подложени участниците на Световната купа по биатлон в Сочи, където след по-малко от 1 година ще се проведе олимпийската надпревара в същата дисциплина.

Почти няма състезател, който да не е пострадал в руския град. „Абсолютна загуба на пари, така коментира началото на престоя си там двукратната олимпийска медалистка от Ванкувър Мари Дорен-Абер (Фр). – Всичко е огромно, пусто, предизвиква дискомфорт. Това е град-призрак”, допълва биатлонистката.

От българския щаб разкриха за „Новинар”, че всъщност до градчето, където са настанени делегациите, все още няма път и единственото средство, което ги свързва с града, е кабинков лифт. Освен това състезателите ни потвърдиха мнението на своите колеги от другите държави, включително норвежци, французи и др., че трасето е изключително тежко и опасно. Неслучайно по време на първите 3 старта от Световната купа там станаха множество падания, при най-тежкото от които англичанката Аманда Лайтфут пострада сериозно.

Тя бе откарана в местна болница, но от британския щаб били шокирани, след като разбрали, че трябва сама да намери с какво да се прибере в хотела след прегледа.

„Това не е нормално, да изоставят състезателка сама още повече, че никой в болницата не говореше английски, бесни са от английския отбор. - Сега Аманда има не само болки в крака, но и психическото й състояние не е добро. Разбира се има време всичко да се поправи, но ако най-добрите биатлонисти говорят, че са попаднали в ада, организаторите трябва сериозно да се замислят”, допълват те. Не стигат тези проблеми, а и украинските спортисти се оплакаха, че за 2 дни в Сочи 3 пъти са се опитали да ги измамят.

„В магазина на етикета пише една цена, а след това на касата апаратът полудява и показва сума 10 пъти по-висока”, разкриха те. Не е чудно, че на фона на целия този хаос най-добрият ни биатлонист Красимир Анев реши да сложи край на кариерата си. Българинът завърши 35-и в спринта на 10 км в събота, а вчера бяга на непривичния първи пост на щафетата, която финишира на 13-о място с една наказателна обиколка и 8 допълнителни патрона. Анев не разкри подробности за неочакваното си решение, като остави обясненията за края на сезона, който за българите приключва след няколко седмици.