Европейското по шах за ветерани стартира днес в Пловдив

Спорт

11-03-2013, 09:49

Автор:

Петър Боев

Всичко от Автора

Патрон на първенството е Менда Стоянова, за откриването са поканени кметът, областният управител и спортният министър

Днес в зала „Париж” на Новотел Пловдив стартира 13-ото Европейско индивидуално първенство за сеньори (мъже и жени) по класически шахмат и по ускорен шахмат. Патрон на шампионата е Менда Стоянова – заместник-председател на парламента и председател на комисията по бюджет и финанси.

Надпреварата по класически шахмат ще се проведе от 11 до 19 март, а по ускорен шахмат – на 20 и 21 март.

Право за участие имат мъжете, които до 31 декември на настоящата година навършват 60 години, а при жените – 50 години.

Официалното откриване е от 14.30 часа. За него са поканени Менда Стоянова, спортният министър Свилен Нейков, областният управител на Пловдив Здравко Димитров, кметът на града Иван Тотев, Силвио Данаилов – президент на Европейския шахматен съюз и на Българска федерация по шахмат, проф. Николай Недков и проф. Пламен Моллов – заместник-председатели на БФШ, районните кметове на Община Пловдив, г-жа Сава Стойсавлевич – секретар на Европейския шахматен съюз, Владимир Шакотич – изпълнителен директор на Европейския шахматен съюз и главен съдия на шампионата и други общественици и любители на шахматната игра.

Партиите от първия кръг ще стартират в 15 часа. Шахматните двубои в останалите кръгове ще започват от 10 часа. Церемонията за официалното закриване на Европейското първенство по класически шахмат и награждаването на победителите ще бъде на 19-и март от 18 часа.