Яростен спор за кюфтета! Мъж троши черепа на жена

Крими

11-03-2013, 11:20

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Зловещата свада станала в Дом за умствено изостанали край Търнов

26-годишна жена бере душа в Областната болница в Търново, след като брат по съдба от Дом за умствено изостанали строши черепа й в спор за порция кюфтета.

Инцидентът станал в петък привечер в приюта в село Пчелище. Сигнал в полицейското управление подал фелдшерът на дома.

Той съобщил, че е намерил 26-годишната Радка в безпомощно състояние в стаята й. Тя лежала на леглото в безсъзнание, а на дясното й слепоочие зеела огромна рана.

Жената имала и хематом на десния лакът, вероятно от опит да се отбранява. Радка била откарана в областната болница в кома.

“Състоянието й продължава да е тежко, тя е на апаратна вентилация, с непосредствена опасност за живота”, обясниха медици пред в. "24 часа".

В дома в село Пчелище бил изпратен полицейски екип, който е извършил оглед. Разследващите установили, че жената е пребита от 31-годишния Николай, също настанен в дома. Мъжът, който е с диагноза умерена умствена изостаналост със значителни нарушения в поведението, ударил жената с метален стол по главата.

По данни на полицията пациентът се ядосал, защото Радка му изяла кюфтетата. Мъжът е настанен за наблюдение и лечение в Центъра за психично здраве във Велико Търново.

В полицейското управление е образувано досъдебно производство за умишлено причиняване на тежка телесна повреда. За случая е уведомена Окръжна прокуратура - Велико Търново.