Болницата с модерен ресторант и диетично меню за пациенти

МБАЛ Бургас работи активно по свои проекти и такива в партньорство

МБАЛ - Бургас е разработила няколко свои проекта, с които цели да превърне здравното заведение в модерно и съвременно звено за комплексна грижа. 

Сред особено важните проекти е този по капиталовата програма на Министерството на здравеопазването, който стартира за изграждане на хематологичен център. Той ще бъде на гърба на инфекциозното отделение. Това ще бъде много модерно и важно звено, което се надяваме бъде факт до края на това лято. По първоначални данни изграждането му възлиза на 760 хил. лева. Това съобщи за Burgasutre д-р Георги Матев, изпълнителен директор на болницата.

В началото на зимата от там се надяват да бъде приключен и друг нужен проект – за енергийната ефективност на сградите към МБАЛ – Бургас. По него има осигурено финансиране в размер на 1 млн. 840 хил. лв.

Успоредно с него болницата работи и по още една задача и тя е свързана с изграждането на собствена кухня, ресторанти стлова част в  в сградата МБАЛ – Бургас на мястото на старата столова. Идеята е да се ползва, както от медицинския персонал, така и от пациенти на специален хранителен режим и от техните близки. Предстои да стартира процедура за избор на изпълнител. Проекта се финансира изцяло с капиталови средства и е в рамките на 340 хиляди лева.