Най-важното е децата да ходят на детска, а родителите да работят

Мисия София

11-03-2013, 15:40

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

София ще има нови 17 детски градини до края на 2013

За строителството на детски градини са предвидени над 24 млн. лв., заяви Йорданка Фандъкова

Тази година е рекордна за Столична община за строителство на детски градини. Това каза пред журналисти кметът на Столична община Йорданка Фандкъкова. „Заложени са 17 нови детски градини. В три от тях в район "Лозенец", кв. "Дружба" и район "Красно село" вече тече строителство", посочи тя.
Останалите детски градини са в процедура за избор на изпълнител. Фандъкова посочи още, че за строителството на детски градини са предвидени общо над 24 милиона лева, като 14 милиона са отпуснати от правителството.
"Разбирам гражданите, които живеят тук, те си имат основанието да искат зелени площи и дървета. Проблемът е, че район "Витоша ВЕЦ-Симеоново", а и не само той, до такава степен е презастрояван през годините, че не може да се намери място за детска градина или градинки", каза Фандъкова.
Тя благодари на кмета на район Лозенец - Любомир Дреков, който работи, за да намери възможности. "Когато стане готова детската градина, гражданите ще бъдат доволни от това, което ще се получи, защото новите детски градини с градинки с дървета представляват малки оазиси", заяви Фандъкова. Тя посочи, че Столична община поема ангажимента да се създаде възможност да се направи площадка за деца.
"Нека да работим за децата във всички аспекти", каза кметът на София.
По думите й - на първо място е важно да има къде да ходят децата на детска градина, за да могат родителите им да ходят на работа и да изкарват прехраната си в тази тежка кризисна ситуация. "Средствата, заложени за построяването на детската градина са около два милиона и двеста хиляди лева и са от бюджета на Столична община", каза Фандъкова.