Над 3000 медици ще обслужва нов пощенски офис във ВМА

Мисия София

11-03-2013, 16:57

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Доктор от ВМА е "Лекар на годината" 2012

Плащане на битови сметки, местни данъци и такси са част от услугите, които ще се предлагат

След пощенските станции в метрото, хипермаркетите, висшите училища, ВМА е най-новото място, където Български пощи започват да предлагат своите услуги. Това каза заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията в оставка Валери Борисов по време на откриването на нов пощенски офис в централната сграда на академията, съобщиха от МТИТС.

Над 3000 медици, пациенти, преподаватели и студенти ще бъдат обслужвани на ден от изнесеното работно място на "Български пощи". Приемане на пощенски пратки, вътрешни и международни парични преводи, куриерски пратки, плащане на битови сметки, местни данъци и такси са част от услугите, които ще се предлагат.

По думите на Борисов, за по-малко от две години, около 50 пощенски станции в цялата страна са ремонтирани, новооткрити или са преместени на по-удобно за гражданите място. Два ключови разменно-сортировъчни центъра - в Бургас и Варна са изградени в по–комуникативни райони и на значително по-голяма площ.

На откриването на пощенския офис присъстваха още изпълнителният директор на Български пощи ЕАД Деян Дънешки и началникът на Катедрата по военна медицина във Военно-медицинска академия Асен Петков.