Холивудски звезди и американски президенти в Бургас

Мисия Бургас

11-03-2013, 16:15

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Музеят на Мадам Тюсо, но от пясък за първи път в света

Уникален арт проект от пясък ще бъде открит това лято в Бургас. Събитието, коетo официално ще стартира в началото на месец юли до момента е без аналог в света.

Прочутият музей на Мадам Тюсо ще се премести на морския бряг в Бургас, с тази разлика че експозицията ще бъде на открито, а фигурите на световноизвестните личности от настоящето и историята ще бъдат изваяни не от восък, а от пясък.

Невероятната изложба ще бъде всъщност поредното издание на пясъчния фестивал, който се провежда от 5 години насам в морския град. Предстоящото издание обаче няма да има нищо общо с досегашните и по думите на Димитър Маджаров, шеф на общинско предприятие "Летен театър, фестивали и концерти", неговата посещаемост най-вероятно ще надхвърли 150 000 души, предвид, че само миналата година феста беше посетен от повече от 120 хиляди гости от цял свят. 

Темата на фестивала ще е "Алея на славата". "Фигурите ще бъдат не само на холивудските знаменитости, но и на политици, певци, световни общественици, писатели", обясни Маджаров.

Той уточни още, че задачата на творците ще е много трудна, защото става въпрос за претворяване образите на живи хора, превърнали се в легенди, а е всеизвестно, че много от тях имат големи претенции към пресъздаването на образите им.