Елица и Стунджи нямат "Кисмет", смениха им песента за Евровизия

БГ Музика

11-03-2013, 16:45

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Песента е изтеглена от участие, заради проблеми с авторските права

БНТ е принудена да изтегли от участие в Евровизия 2013 песента „Кисмет”, която беше избрана да представя България чрез прозрачна процедура, с участието на жури от утвърдени музикални професионалисти и зрителски вот, съобщиха от телевизията.

Това решение беше взето, след като стана ясно, че БНТ не може да постигне договореност по отношение на авторските права, съобразно изискванията на международния конкурс, с единия от авторите на песента – Джонатан Тисей, музикант и продуцент от Аржентина.

БНТ беше подведена от българския продуцент на песента „Кисмет”, че всички авторски права са уредени, за което е подписана декларация. Едва след избора на песента, който се състоя на 3 март 2013г., БНТ беше уведомена, че Джонатан Тисей е съгласен песента да участва в Евровизия 2013, само ако в нея се направят редица промени, за които вече няма технологично време, коментираха от "Сан Стефано".

Поради тези причини, БНТ взе решение Елица и Стунджи да участват с песента "Само шампиони", която спечели вота на журито и беше втора в предпочитанията на зрителите.