Пуснаха от ареста "Мистър България 2003" срещу 5 000 лева

Крими

11-03-2013, 19:19

Снимка:

БГНЕС

Автор:

sofiautre

Всичко от Автора

Според съда няма опасност обвинения в набиране на елитни проститутки мъж да се укрие

Скандално известният„Мистър България 2003" Мирослав Йончев, който е обвинен, че е набирал манекенки за сексуслуги заедно с Антон Петров-Хамстера, излиза на свобода срещу гаранция от 5 000 лева, постанови Софийският градски съд.

Магистратите мотивираха решението си с факта, че Йончев е извършил престъплението, в което е обвинен, но няма опасност да се укрие или да извърши ново престъпление. Също така той има постоянен адрес, както и дете на почти 2 години.

Освен това в ареста той е прекарал 8 месеца и 15 дни, в които обаче нови доказателства не са представени, което според магистратите също е предпоставка мярката му да бъде изменена в по-лека от задържане под стража.

От прокуратурата обявиха, че не възнамеряват да обжалват променената мярка на Йончев. Прокурорът Милко Момчев пък заяви, че тази мярка съответства както на тежестта на обвинението, така и на събраните доказателства.

Както е известно Йончев, заедно с подсъдимия по делото "Октопод" Антон Петров-Хамстера и шофьора му Цвятко Цветков, бяха арестувани през юни по обвинение,че . че тримата набират модели за проститутки. Те ги предлага на ВИП клиенти срещу сумите от 600 до 1000 лева.