Bulgariautre: кой, къде, кога

Общество

11-03-2013, 20:05

Снимка:

БГНЕС

Автор:

bulgariautre

Всичко от Автора

Предстоящи събития в страната за утре, 12 март

София

От 16.00 часа в Гербовата зала на „Дондуков” 2 президентът Росен Плевнелиев ще представи министър-председателя и състава на служебното правителство. Държавният глава и служебният премиер на страната ще направят изявления.

От 13.00 часа ще се проведе извънредно заседание на 41-ото Народно събрание.

От 9.00 часа 32 състав на Софийски градски съд ще разгледа искането за изменение на мярката за неотклонение на Кристиян Александров, задържан за обира на Алианц.

От 9.00 часа в залата на 7 етаж на Министерство на образованието, младежта и науката ще се проведе пресконференция на ръководството на министерството. На нея ще бъде отчетено извършеното в сферата на образованието по време на мандата на правителството на ГЕРБ.

От 10.00 часа в залата на 4-я етаж на Министерство на здравеопазването министърът на здравеопазването в оставка Десислава Атанасова ще даде пресконференция, на която ще отчете дейността на министерството за последната една година.

От 10.00 часа в Национален дворец на културата, ет. 5 ще се проведе дванадесетото издание на кариерния форум „Национални дни на кариерата 2013 – добра кариера, добър живот”.

От 10.00 часа в НДК, етаж 5, Емил Димитров, конфедерален секретар и координатор на Национална мрежа Информационни бюра „Достоен труд” към КТ „Подкрепа” ще представи участието на мрежата в „Национални дни на кариерата 2013 г.”

От 10.30 часа в пресклуба на БТА Фондация „Фридрих Еберт” и Институтът за политически и правни изследвания организират форум „Политически дебати” на тема: „Между протестите и изборите – накъде върви България?”

От 11.00 часа в Гранитната зала на Министерския съвет министърът на вътрешните работи в оставка Цветан Цветанов ще направи отчет за дейността на МВР за периода от 2009 г. до 2013 г.

От 11.00 часа в Първо СОУ „Пенчо П. Славейков” (ул. „Стара планина” 11) ще започне дългосрочна образователна кампания за повишаване на хигиенните навици на децата под наслов „Здраве чрез хигиена в училище и у дома”.

От 11.00 часа в район Красно село (Културен дом „Красно село”, бул. „Цар Борис ІІІ” 41) ще се проведе информационна среща с мото „Европейски средства за нас”, организирана от Областен информационен център София-град и София-област (ОИЦ – София).

От 11.00 часа в София прес ще се проведе пресконференция на тема: „4 години Targ.bg - статистика и анализи”.

От 11.15 часа в зала 3.1 на Националния дворец на културата ще се проведе Годишна среща за оценка по програма „Младежта в действие” и информационна мрежа „Евродеск” за 2012 г.

От 12.00 часа в Пресклуб „България” ще се състои пресконференция, анонсираща провеждането на Национална спортна програма „Спортувай с Изи Кредит в твоя град”.

От 13.30 часа в зала 406А, в сградата на АПИ ще бъдат отворени ценовите оферти за допълнително проектиране и строителство на Северната скоростна тангента. На отварянето им ще присъства председателят на Управителния съвет на АПИ инж. Лазар Лазаров.

От 14.00 часа в залата на IV етаж в Министерство на регионалното развитие и благоустройството министър Лиляна Павлова и нейният екип ще дадат пресконференция, на която ще отчетат дейността на министерството за периода юли 2009 - март 2013 г.

От 16.00 до 18.00 часа в Конферентната зала на Софийския университет „Св. Климент Охридски” ще се проведе открит урок-тържество „В час по България”, посветен на 135-годишнина от Руско-турската освободителна война.

От 18.00 часа в Информационен център на Министерство на отбраната – ул. „Г.С. Раковски” 106 (на ъгъла на ул. „Г. С. Раковски” и ул. „Ген. Гурко”) Съюзът на офицерите от резерва „Атлантик”
и Клубът на поетите журналисти организират поетичен рецитал във връзка с честванията на 135 години от Освобождението на България и 100 години от Балканската война.

От 18.00 часа в Галерията на Съюза на българските художници, ул. „Шипка” 6, ет. 1 ще бъде открита изложба графика на Петър Чуклев.

От 19.00 часа в Конферентната зала на Софийския университет „Св. Климент Охридски” ще се проведе публична дискусия на тема: „Кандидатурата на София за културна столица на Европа 2019”.

От 19.00 часа в Унгарския културен институт (ул. Аксаков 16) ще се състои клавирен концерт на Георги Леков по случай Националния празник на Унгария.

Пловдив
От 11.00 часа в лекционната зала на Младежки дом в град Баня, община Карлово ще се проведе информационно събитие, организирано от Областен информационен център – Пловдив.

От 12.30 часа в Зала „Пълдин” на хотел „Тримонциум” в град Пловдив, ул. „Капитан Райчо” 2 Съюзът за стопанска инициатива ще даде пресконференция на тема: „Малкият бизнес отвръща на удара”.

Бургас
От 11.00 часа в Културен център Морско казино, зала „Г. Баев”, ет. I ще се проведе информационна среща-дискусия на тема: Как се печели титлата „Културна столица на Европа“, организирана от Община Бургас и Полски институт в София.

От 17.00 часа в Зрителна зала на Военен клуб в град Бургас ще се проведе информационен ден за популяризиране на ползите от разделното събиране на отпадъците.

Видин
От 11.00 часа в залата на община Брегово, област Видин ще бъдат представени мерките от Ос 2 на Програмата за развитие на селските райони (2007-2013г.)

Казанлък
От 11.00 часа кметът на община Казанлък Галина Стоянова ще проведе пътуваща пресконференция по обектите, които се изпълняват по Инвестиционната програма на общината за 2013 г.

Монтана
От 11.00 часа в заседателна зала на община Берковица Областен информационен център – Монтана започва поредица от информационни събития в общините от Област Монтана на тема „Европейски инвестиции в твоя регион – актуални схеми и добри практики”.

Шабла
От 9.30 часа в залата на община Шабла Министерството на земеделието и храните ще проведе информационна среща по Програмата за развитие на селските райони.