Картини на колела във "Включи града"

Бургас Лайф

12-03-2013, 06:02

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Хора с инвалидни колички правят изкуство във фестивала

Изкуство може да се създава не само с четка и моливи, а и с колелата на инвалидна количка. Този социален арт-експеримент ще стане част от тазгодишното издание на фестивала "Включи града".

В него ще се включат представители на "Социален център - Бургас", а организаторите приканват в него да се включат всички, които искат да демонстрират своята солидарност и артистични наклонности.

Като резултат в пърформънса "Рисуване на колела" ще бъдат създадени цветни и красиви произведения, които ще са доказателство, че пред изкуството не съществуват граници и, стига да желае, всеки може да изрази своята индивидуалност.

Поради големия интерес от първото издание и тази година почитателите на авангардните изкуства ще бъдат впечатлени от красивите резултати на изкуството бодиарт.

Зрителите ще наблюдават целия процес и ще имат възможност да видят и съпреживеят създаването на крайния резултат - тяло, превърнато в картина. Художници от сдружение "Арабис" ще демонстрират рисуване на татуси с къна и върху текстил, казаха още организаторите.

За тези, които искат да се запознаят с техниката на литографията - отпечатване на графика с помощта на камък, ще могат да го направят в обновената Графична база. Там професионалистите от Дружество на бургаските художници ще демонстрират сложната техника на литографския печат и ще зарадват публиката с уникални, създадени на място произведения.

Само на няколко метра от Графична база, момчетата от МЕClick и Хамалогика ще демонстрират, как се рисуват графити и ще дадат възможност на всеки, който желае, да опита сам да направи графити изображение на стена.

И тази година "Включи града" ще докаже, че изкуството е от всички и за всички и ще задоволи вкуса на всеки без оглед на неговата възраст и предпочитания, обещават организаторите.