Добро утро във вторник!

Мисия Пловдив

12-03-2013, 06:45

Снимка:

botevplovdiv.bg

Автор:

Калина Илиева

Всичко от Автора

Честит рожден ден, Ботев Пловдив!

Добро утро, Пловдив.  

12 март е, да честитим 101-та годишнина на най-стария футболен клуб в страната – Ботев Пловдив. Всички, чиито сърца бият с жълто-черната идея, са поканени от 18,30 часа при бюст-паметника на патрона Христо Ботев пред клубния стадион. И отново - Честит рожден ден!

Още едно почетно събитие със спортен привкус се очаква в Пловдив. Областният управител Здравко Димитров ще връчи специален плакет и статуетка на легендата в спортната гимнастика Йордан Йовчев. Награждаването e в 10.30 часа в Областна администрация. Заповядайте!

Днес Пловдив ще има своята поредна първа копка. Кметът на града Иван Тотев и кметът на район "Северен" Ральо Ралев ще дадат старт на реконструкцията на улица "Никола Войновски". Отсечката свързва Карловско и Брезовско шосе и в момента е в окаяно състояние. Предстои цялостното й преасфалтиране, изграждане на тротоари и ново осветление.

По-късно през деня председателят на Държавната агенция за закрила на детето Калин Каменов и кметът Иван Тотев ще открият второто изнесено заседание на Съвета на децата към агенцията. Темата на срещата е "Мнението на децата в решенията на общината – възможна реалност".

Днес от 10 часа е и отложеното заради деня на траур миналата седмица откриване на реновираната Асенова крепост. За новостите Plovdivutre.bg ви информира подробно. Вижте отново как изглежда тя!

Киномани, София Филм Фест в Пловдив започна миналата вечер. Днешните предложения в програмата са:

Момичето и Смъртта от 18,30 часа и Виолета се възнесе от 20,45 часа. Прожекциите са в Лъки Синема.