2 филма, които трябва да се гледат

Пловдив Лайф

12-03-2013, 10:36

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Програмата на София Филм Фест в Пловдив за тази вечер

В пълната зала на кино Лъки Синема снощи режисьорът Тони Палмър даде старта на 8-мия София Филм Фест в Пловдив. Гостът разказа изключително интересната съдба на филма си Ленард Коен: Bird on a wire. След прожекцията режисьорът раздаде множество автографи и отговори лично на всички въпроси на зрителите. 

Днес, от 18:30 часа можете да гледате филмът „Момичето и смъртта“, представен от самия режисьор Йос Стерлинг.  Станете част от историята на младия руснак Николай и красивата куртизанка Елизе, чиято любов е възпрепятствана от желанието за богатство и заплахата от смърт. Николай пътува към Париж, когато отсяда за една вечер в пансиона, в който работи Елизе. Той се запознава с привлекателната млада жена и се влюбва от пръв поглед в нея. Но Елизе е протеже на богаташ…

Късната прожекция от 20:45 часа ще ви разкаже за Виолета Пара (1917–1967). „Виолета се възнесе“ проследява живота на Виолета, чийто талант се проявява в пеене, композиране, колекционерство, поезия, изобразително изкуство, скулптура, бродиране и керамика. Икона на поп културата, ковчежник и пазител на изконните чилийски традиции и гениална жена с дълбоко противоречива същност. Филмът ще ви разкрие тайните, страховете, разочарованията и радостите ù. Ще ви запознае не само с различните творби, които е оставила след себе си, но и със спомените ù, нейните любови и надежди, с личностите, които са я карали да мечтае, да се смее и да плаче.