Йордан Христов: Мъри промени психиката ни, искаме с него в Европа

Спорт

12-03-2013, 11:55

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Изнервихме Левски, така ги бихме, разказва звездата на Ботев

Йордан Христов- един от героите за Ботев (Пловдив), разкри как са постигнали победата над Левски с 2:0 в интервю за спортен всекидневник, пише Sportlien.bg.

"Стояхме по-добре на терена, а в Левски се изнервиха и закономерно паднаха", сподели универсалният играч.

"Надиграхме ги. Знаехме тяхната сила и това, което ни каза треньорът, го изпълнихме почти на 100%. Не им позволихме да създадат нищо, нито едно голово положение, което е добре. По принцип те не са свикнали някой да държи повече топката или да не могат да създадат голово положение. Смятам, че битката в средата на терена, която спечелихме, се оказа решаваща", разказва той.

Христов, който е един от любимците на бултрасите, коментира и случилото се по трибуните в мача.

"Това са неприятни работи и няма значение кой играе. Хубаво е да бъдат пълни трибуните и това може би ще продължи и занапред. Доколкото разбрах, агитката на гостите започнала провокации срещу нашите фенове, което не е начинът. Нашите ултраси за пореден път показаха, че са №1 в България".

Запитан какво е променил новият треньор Станимир Стоилов с идването си, преквалифицираният в десен бек играч заяви: "Може би психиката. Във футбола тя е много важна в тренировките. За краткото време, в което е тук, треньорът е променил доста неща. Сега имаме цел. Надявам се да стигнем до третото място и да играем в Лига Европа", завършва Йордан Христов.