“Никола Войновски” грейва до май

Мисия Пловдив

12-03-2013, 12:07

Автор:

Николай Христов

Всичко от Автора

Обновяването на отсечката струва 256 000 лева

Улица „Никола Войновски” най-после ще светне. След толкова години възловата отсечка ще се сдобие с осветление. Кметът Иван Тотев и на район Сверен Ральо Ралев дадоха старт на ремонта на улицата.

„Никола Войновски” свързва Карловско и Брезовско шосе, където има много търговски и промишлени обекти. Освен това тук са блоковете, наречени „гиганти”, наблизо има ромски квартал и професионално училище. Това прави улицицата доста натоварена. За да я обновим сме заделили 256 хиляди лева от бюджета на общината. С тези средства ще бъде извършено цялостното й преасфалтиране, изграждане на тротоари и система за осветление, обяви Тотев. Срокът за изпълнение е 60 дни, след което улицата ще има вид на абсолютно нова.

На свой ред районният кмет Ральо Ралев посочи, че в прокета не е предвидено изграждането на паркоместа. Той обаче се зарече, че ще улесни шофьорите като покрие завзетите от колите междубокови пространстава с фрезован асфалт, който ще се фугира с битум. Това благоустрояване ще се извърши с приходи от такса "гараж", посочи той.