Кой флиртува повече – мъжете или жените?

Животът

12-03-2013, 12:57

Автор:

Лили Иванова

Всичко от Автора

Дамите стават все по-напористи

Постепенно българките стават по-смели във флирта. Това се дължи на прокламираното напоследък равенство на половете.

Жените от Скандинавието са по-напористи към силния пол. При нас обаче тези процеси текат по-бавно, тъй като тук патриархалния стил и начин на живот все още е доста силен. Лека- полека и българките стават все по-амбициозни. Така е, защото нежният пол започва да заема по-високи позиции в организациите и често срещано е вече мъжът да се грижи за домакинството, докато жената работи и изхранва семейството.

До голяма степен това кой ще бъде инициативен зависи от личностните особености на човека, а не от пола му. По-откритите хора са тези,които правят първата стъпка.

Някои мъже обичат да бъдат сваляни. Според други представители на силния пол обаче, когато жената ги задява е досадно. Дамата трябва да остане загадъчна, защото лесно биха загубили желание за контакт ако тя сама предлага себе си.

Едно е, когато флиртуваме с цел мимолетен контакт, а съвсем друго е, когато става въпрос за връзка или някакви дълготрайни отношения.

Ако говорим за сладка игра, за един мъж е добре дошло да бъде ухажван. Но ако една жена се стреми към дългосрочна връзка, флиртът от нейна страна не е добра идея. Инициативата може да е доста директна, но може да бъде и индиректна и манипулативна. Една усмивка или закачлив поглед е достатъчен, за да бъде изпратен сигнал към „жертвата”. Така дори мъжът да мисли, че той е направил първата крачка, всъщност дамата е спомогнала за това като е подала топката без негово знание.

Нека не забравяме, че винаги у двата пола се заражда чувство за страх от отхвърляне. Затова ако обектът на нашите желания  не ни е изпратил сигнал има голяма вероятност да си останем с пръст в уста.

Хората непрекъснато флиртуват, това е част от ежедневието. Такъв вид контакт може да ти даде една приятна емоция  и да повиши самочувствието ти. Затова, мили мъже и скъпи дами, смело напред в играта наречена „флирт”.