6 кг по-леки след диета с гъби

Животът

13-03-2013, 06:03

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Дали гъбите носят полза, или са причина за непоправими щети на тялото?

Диетолозите все още са на крайни мнения относно консумацията на гъби в диета, като една част я отричат напълно, а други подкрепят храненето с гъби за диета.

Дали гъбите носят полза, или са причина за непоправими щети на тялото? Нека намерим отговор на този въпрос.

Гъбите-полезни, или вредни ?
Не е тайна, че гъбите могат да абсорбират „като гъба“ не най-полезни елементи от околната среда. Освен това, човек, който не знае нищо за гъбите, има шанс да опита отровни гъби, успешно маскирани, като годни за консумация. Друг недостатък на гъбите е, че те не могат да бъдат вредни за стомаха в комбинация с някои храни, така че някои заболявания на стомашно-чревния тракт, напълно се пренебрегват понякога.
Въпреки тези недостатъци, гъбите играят важна роля в храненето на човека - те са в състояние да ни осигурят високо качество растителен протеин, който по никакъв начин не отстъпва на този в месните продукти. Гъбите са богати на витамини (A, B, C, D) и минерали (особено калий, йод и желязо). Мазнини в гъбите са много малко (4%), и техните калории в прясно състояние са в диапазона 20-40 ккал на 100 г

Вариант номер 1
При тази версия на диетата , трябва да замените вареното месо в порциите си гъби, консервирани, или сотирани гъби (печените трябва да се отбягват, тъй като поемат много мазнини и по този начин значително нараства съдържанието на калории). Между другото, изследването на британскитедиетолози предлага приемането на диета с гъби за хора, принадлежащи към различни възрастови групи. 5 седмична консумация на гъби, с които сте заменили месото, без трудности и стрес, можете да се отървете от 6 кг.

Вариант номер 2
• Мариновани гъби - 400 г
• Зехтин и всякакви зелени зеленчуци(за допълване към гъбената салата).
• Зеленчуци (без картофи) - 400 г
• Сладки и кисели плодове.
• Ръж-варена - 200-400 мл.
• Зеленчуков сок - 500 мл.
• Вода.
• Зелен чай.
Захар, сол и алкохол трябва да бъдат изключени (сол има достатъчно в гъбите). Трябва да се яде 3-4 пъти на ден. Преди лягане можете да се насладите на чаша зелен чай с 1 ч.л. мед.

Вариант номер 3
Тази версия на диетата е предназначена за една седмица, през което време може да отслабнете около 3 кг.

Меню:
• Закуска: варени гъби, ситно нарязани, смесени с малко количество нискомаслена извара с нарязани билки и парче сухар от царевичен хляб, чаша кафе.
• Обяд: гъбена супа без картофи и неподсладен зелен чай с лимон.
• Вечеря: зеленчукова салата, ябълка (1 бр.) и нискомаслено кисело мляко (250 мл).

Противопоказания.
В допълнение към храносмилателната система,противопоказани за употребата на гъби са при хипертония и проблеми с бъбреците и черния дроб. Гъбената диета може да бъде започната, само при липса на алергична реакция към гъби! Също така, лекарите не ви препоръчват да консумирате много гъби по време на отслабване например, след предишна инфекция.
Диетата с гъби все още не ви вдъхва доверие? Опитайте се да изхвърлите предразсъдъците и бихте могли да използвате съветите, дадени в статията - повярвайте ми, резултатът няма да ви разочарова!/zajenata.bg