Добро утро, Пловдив!

Мисия Пловдив

13-03-2013, 06:37

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Стартира подписка за намаляване на местните данъци и такси

Днес преди обяд над почти цялата страна облачността временно ще намалее до слънчево. В следобедните часове на места ще се развие купеста облачност и може да превали. Максимални температури между 14° и 19°, в Пловдив около 17°. Вечерта от югозапад ще започне увеличение на облачността.

Над планините ще има променлива облачност. След обяд на отделни места ще превали краткотраен дъжд, а над 1900-2000 метра - сняг. Ще духа умерен, а по високите открити части - силен югозападен вятър. Максимална температура на 1200 метра около 8°, на 2000 метра 1°.

Днес стартира изграждането на нова спортна зала в СОУ „Патриарх Евтимий“. Първата копка на проекта ще направи кметът на Пловдив - инж. Иван Тотев. Събитието е с начален час 10:00 ч.

От 11.30 часа пък кметът на район Централен - Райна Петрова, ще даде старта на облагородяването на терена в междублоковото пространство между улиците Кардам, Кавала, Филип Македонски и Тракия.

В Областна администрация – Пловдив пък е насрочена пресконференция. Областният управител Здравко Димитров ще разговаря с медиите по актуални теми. Началото е в 10.30 часа.

От 12.00 часа, на площад „Централен” под часовника на Централна поща председателят на групата общински съветници от НИЕ Славчо Атанасов ще стартира подписка за намаляване на местните данъци и такси в Пловдив. На събитието ще присъстват и председателят на партията Петко Атанасов и войводите Слави Георгиев и Борислав Инчев, които ще са сред първите положили своя подпис.

В голямата зала на Пловдивския драматичен театър от 19 часа ще се играе хитовият спектакъл „Крал Лир”. Режисьор на представлението е Стайко Мурджев. Ролите са поверени на: Стоян Алексиев, Анастасия Лютова, Явор Бахаров, Ивайло Христов и др.

Почитателите на качественото кино пък могат да посетят днешните прожекции на осмия София филм фест в Пловдив. В 18:30 часа е прожекцията на лентата "Пиле със сливи". В 20:45 пък ще можете да видите копродукцията с българско участие - "Джулай".