Местят изпит заради вота

Най-доброто от печата

13-03-2013, 06:44

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Миниматурата за 4-и клас ще се проведе на 15 май

Ученическите раници са намалили тежестта си заради въвеждането на занималня в школата, а броят на отпадналите ученици се е свил двойно. Това отчетоха вчера от образователното министерство в последния ден на кабинета „Борисов”. Бившите вече зам.-министри на образованието Милена Дамянова и Петя Евтимова се похвалиха още с усвоените евросредства в сферата на образованието, въвеждането на задължителната предучилищна подготовка за 5-годишните, увеличението на учителските заплати и с проекта на новия просветен закон.
По времето на управлението на Бойко Борисов са били закрити 119 училища, спрямо 563 по време на тройната коалиция, сравни още Дамянова. Тя отчете и увеличения брой на психолозите в училищата и въвеждането на кариерни консултанти. „Тръгвам си горда и удовлетворена от това, което свършихме и от начина, по който го свършихме”, обобщи за финал Дамянова.
Вотът на 12 май ще измести само миниматурата в 4-ти клас по „Човек и природа“. Изпитът бе насрочен за 13 май, понеделник. Тогава обаче няма да се учи и затова миниматурата ще се проведе на 15 май, обясни Дамянова.