Меси и Барса са от друга планета! Унищожиха Милан с 4:0

Спорт

13-03-2013, 09:17

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Два гола на аржентинец и по един на Вия и Жорди Алба оставиха каталунците в Шампионската лига

Лео Меси и Барса категорично са от друга планета! Доказаха го и тази вечер, след като безмилостно разкъсаха Милан в реванша от 1/8-финалите в Шампионската лига и останаха в играта за трофея, пише Sportline.bg.

"Росонерите" пристигнаха на "Камп ноу" с аванс от два безответни гола след първата среща на "Сан Сиро". Те обаче се оказаха безкрайно недостатъчни, за да ги спасят от елиминация. За първи път в историята на елиминационната фаза в този турнир отбор с такъв солиден аванс от първия мач е изхвърлен след реванша.

Попаденията на магьосника Меси го изстреляха на второ място във вечната ранглиста на турнира. Аржентинецът има вече 58 гола и по този начин изпревари холандеца Рууд ван Нистелрой. Преди мача на "Камп ноу" с Милан двамата имаха по 56 попадения. Пред Меси в тази класация сега остава единствено легендата на Реал (Мадрид) Раул, който има 71 гола.

Барселона върна едното попадение много бързо - още в 5-ата минута, когато "извънземното" Лео се разписа с феноменално попадение. Пасивът беше заличен в 39-ата минута с ново аржентинско бижу на Меси. Успокоението за домакините дойде в 55-ата минута, когато Давид Вия се отчете също с гол за 3:0, а във втората минута от добавеното време след редовните 90 Жорди Алба само оформи крайния резултат, който класира Барселона за 1/4-финал в Шампионската лига.