Гришо се размина със сензацията срещу Ноле

Спорт

13-03-2013, 09:35

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Първата българска ракета загуби с 6:7, 1:6 от сръбския доминатор на Индиън Уелс

Първата българска ракета Григор Димитров се размина със сензацията на турнира Индиън Уелс в САЩ. Най-добрият ни тенисист падна в III кръг от сръбския доминатор Новак Джокович с 6:7, 1:6 за 67 минути, съобщава Sportline.bg. Българинът сервираше за първия сет, когато направи поредица двойни грешки, загуби решителния гейм, и след това опитният сърбин обърна целия ход на мача.

Двубоят започна с два гейма на нула за сервиращите, след което Гришо продължи с добър сервис и поведе с 2:1. В следващия гейм Джокович беше много неубедителен и след две непредизвикани грешки и една двойка грешка даде три възможности за пробив на българина. Димитров се възползва от втората, а в следващия си сервис гейм хладнокръвно затвърди пробива и поведе с 4:1.

Джокович отново имаше проблеми в подаването си, в което губеше с 0:30, но в този момент намери своята игра и успя да спечели четири поредни разигравания. Беше ред и Гришо да се поизпоти в своя сервис гейм, в който се стигна до 40:40, но българинът отново бе пределно концентриран и стигна до успеха в гейма и аванс от 5:2.

При 5:3 хасковлията сервираше за спечелване на сета и за съжаление в този решителен момент изпусна своите нерви, направи цели четири двойни грешки и позволи на Джокович да продължи битката в първата част.

Сърбинът изравни до 5:5 на свой сервис, а след това двамата си размениха по гейм на нула, за да стигнат до тайбрека. В него Димитров стартира ужасно, като позволи на Джокович да поведе с 5:0, и въпреки че навакса няколко точки изоставане, световният номер 1 нямаше проблеми да приключи сета. Ноле дори даде точка на Гришо, въпреки че съдията отсъди аут, Джокович обяви топката за вътре, и заслужи аплодисментите на публиката и съперника си.

Гришо направи шест двойни грешки само в тази част, като проблеми му създава много и вторият сервис. Новак Джокович се възползва от спада в играта на съперника, и бързо започна да натиска в началото на втория сет, като поведе без проблеми с 3:0, след като проби Григор още в първия му сервис гейм.

Българският тенисист успя да се вдигне малко в четвъртия гейм, но това не продължи дълго, и Ноле поведе с 4:1 - резултат, с какъвто той самият изоставаше в първия сет, преди да направи обрат. Последва нов пробив за Джокович, а в седмия гейм световният номер едно вече нямаше проблем да затвори мача с 6:1, след час и седем минути игра.

В четвърти кръг Джокович ще играе с представителя на домакините Сам Куери.