Да надникнем в еротичните сънища

Пловдив Лайф

13-03-2013, 09:36

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Какво означават нощните ни приключения

Решихме да надникнем в най-„забранената” част на сънищата – сексуалната. И съставихме речник на символите, който може да ви помогне да разгадаете и еротичните си нощни видения, и самите себе си

Сънищата се делят на две основни групи: реални (любовни игри с партньора, бившия приятел, шефа) и аномални (еднополови връзки, инцест (кръвосмешение), контакт с други същества). Нито едните, нито другите показват психически отклонения или разюзданост. Това са своеобразни подсказки, които организмът ни праща, за да се справим със собствените си чувства.

И така: как да разбираме еротичните сънища? Да разгледаме най-разпространените сценарии.

Вие и съседът

Какво означава това? Все пак в реалния живот вие само се поздравявате с баналното „Добър ден” при всяка среща. Не се притеснявайте: най-вероятно ви мъчи рутината, ежедневните грижи по домакинството напълно изпиват силите ви. Организмът се нуждае от нови впечатления.

Допълнителни символи и значения:

 

• Срещата ви е на фона на купи, вази, тенджери – символи на женското начало: потисната сексуална енергия.

 • Вие сте в леглото? Леглото е покрито с чисти, бели чаршафи: стремеж към освобождаване от тревогите, към разрешаване на проблемите.

 • Вие сте облечена в безформен домашен халат: обезценявате своята привлекателност.

 Какво да правите? Променете навиците си. Сутрин бягайте или следобед ходете на изложба. И още: открийте нови места за секс с любимия – например не в спалнята, а на кухненската маса.

 Вие и стар познат

За последно сте го срещали преди пет години, на срещата на випуска. И изведнъж, на сън, вие с животински хъс сваляте взаимно дрехите си. Не, не сте разлюбили мъжа си, просто стари, потискани обиди ви напомнят за себе си.

Допълнителни символи и значения:

• Старият приятел влиза във вашия гараж с трактор: искате да изпитате силен оргазъм в обятията на нов партньор, като отмъщение към съпруга/партньора ви. Кавалерът ви поднася цветя – значи мечтаете да забременеете. Ако букетът е от маргаритки, означава нерешителност, от орхидеи – голяма потребност да изразите своя сексапил.

• Виждате очите и устните на партньора в съня – те символизират женските полови органи:

• изпитвате необходимост от сексуални ласки.

Какво да правите? Признайте пред себе си наличието на проблем. Осъзнаването е поне начало на пътя, който ще ви изведе от кризата.

Вие и шефът

Това е невъзможно! Началникът ви е от онзи тип мъже, с които най-малко бихте искали да имате нещо общо, особено в интимните отношения: той е дребен, с мазна коса и бирено коремче. Сексът насън с човек, когото не понасяте на живо говори за подсъзнателна завист за неговите способности и постижения.

Допълнителни символи и значения:

• На масата има химикалка, линия – това са символи на мъжкото начало: не ви достига физическа близост.

• По време на любовната игра той ви допира до стената, където виси дартс със стрелички, и ви се струва, че те ще полетят към вас: вие сте заложница на своята сексуалност.

 

• Виждате монитор – по форма той напомня квадрат, който е символ на плодородие. Правоъгълната клавиатура е знак за скорошни промени, а мишката се асоциира съ сперматозоиди.

• Целувка в мрака: желание за нови форми на секс.

Какво да правите? Учете и работете над себе си. Така повишите самооценката си.

Вие и приятелка

 Еднополовите контакти насън не означават промяна на половата идентификация. Просто тялото намеква, че не му достигат топлина и ласки, че вашият партньор не е достатъчно внимателен към вашите потребности. Сънуваната жена партньор е вашето второ „аз”, което напомня за тяхното съществуване. Допълнителни символи и значения:

• По време на прелюдията тя скъсва огърлицата от перли на врата ви и не можете да ги съберете: все още не сте наясно със слабите и силните страни на своята женска натура.

• Заедно купувате бельо: желание за нов сексуален опит или контакт.

Какво да правите? Поговорете откровено с партньора си, споделете му своите желания и фантазии – възможно е неговата скованост да се дължи на страха да не ви смути.

Вие и… абракадабра

 Не се стряскайте: сексът с непонятни същества предизвиква странни емоции и необичайни усещания. Вашият организъм ви сигнализира – вероятно е настъпил периодът, подходящ за зачатие, или приближават критичните дни. Този сън говори и за душевно напрежение и комплекси.

Допълнителни символи и значения:

• Проникване на змия: говори за властна майка, която с всички сили се старае да контролира вашата сексуалност, като коментира доста негативно вашето тяло.

• Птица, която кълве в интимната област: това е пророчество. Ако птицата е красива, ви очаква нова роман тична история. Ако в центъра на нейното внимание са ваши те полови органи, направете си тест за бременност.

• Малка рибка плува във вас: хормоните ви бушуват – не забравяйте контрацептивите.

Какво да правите? Нужна ви е почивка – уединение и едно хубаво наспиване. Дайте покой на тялото и мислите си. И чак тогава отново мислете за секс.

Източник: списание Cosmopolitan