Найденов към Станков: Внимавайте какво подписвате!

Досегашният земеделец №1 подари на настоящия химикалки и рамка, защото и той ще е бивш и ще има портрет в министерството

Мирослав Найденов много емоционално предаде поста си на проф. Иван Станков, който досега беше ректор на Тракийския университет в Стара Загора.

Професорът беше посрещнат от парадния вход на Министерството на земеделието и храните с питка и мед, след което Найденов го въведе в министерския кабинет.

Там той го дари с няколко скъпи химикалки и му обясни, че това е министерство, в което се подписват най-много документи и най-вероятно химикалките ще му стигнат за една седмица.

Найденов посъветва проф. Станков да внимава какво подписва, защото след това може да има проблеми.

Той му подари и рамка, в която обясни, че след два месеца ще бъде представена и неговата снимка като 75-и министър на земеделието.

"Нямаме задължения към никой. Оставяме една сигурност за безопасността на храните, здравето на животните. Оставяме сектор "Рибарство" в прекрасно състояние", отбеляза  той.

Найденов увери, че "оставя хамбара пълен" и пожела да има приемственост между това, което е започнал и работата на новия екип на министерството.

На свой ред проф. Станков обеща, че ще продължи работата на Найденов.

"Стъпваме на стабилна основа. Уверявам ви, че ще надграждаме", рече той и съобщи, че до края на деня ще стане ясно кои ще са двамата зам.-министри, тъй като след като министърът излиза и двамата зам.-министри също са освободени.