Вежди на изпроводяк: Върнахме интереса към киното, не към чалгата

Политика

13-03-2013, 11:59

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Владо Пенев пък ще връща морала и достойнството в обществото

Вежди Рашидов сдаде културното министерство на своя наследник от служебния кабинет Владимир Пенев без високопарен отчет и самооценка. Той умишлено не посочил свършенето през неговия мандат, тъй като в медиите не излизало същественото.

"В медиите се появява това, което може да забавлява улицата, но в Министерство на културата са парите, съдбата, бъдещето на хиляди български творци и отговорността е безкрайно голяма", заяви Рашидов.

Той се отчел в ресторант пред писатели, поети и артисти и гордо добави, че никога не ги е предал.

"С ръка на сърцето заявявам и вярвам, че оставям Министерство на културата в едно добро състояние, като успяхме да върнем интереса към българското кино, вместо към чалгата", доволен е Вежди.

От своя страна Пенев заяви, че иска да върне думи като "морал", "чест" и "достойнство" в българското общество и култура.

"Тези думи липсват от българските медии и българското общество, те не само не се употребяват, но и не означават нищо. Моята задача като министър на културата дори и за два месеца е да се опитам да ги върна", каза новият културен министър.

Той призна, че в първите минути на новия пост се чувства стреснат, но и очарован, и приема назначението като лично изпитание.

На изпроводяк Вежди Рашидов предаде на Пенев "Манасиева хроника" и букет цветя и му пожела да продължава да бъде отличник.