Михаил Миков: Този парламент беше уникален!

Той смята още, че Народно събрание е недостойно

Имаше нестабилност в прокарваната политика на това Народно събрание, обяви пред журналисти зам.-председателят на ПГ на Коалиция за България Михаил Миков в коментар за работата на 41-ото Народно събрание, което в последния си ден работи час и половина, като прие последните законопроекти и ратификации в програмата си.

Според Миков този парламент е уникален с това, че имал най-много независими народни представители и му липсвала ясна артикулация на политиката.

"Затова рейтингът на парламента е толкова нисък. Затова настроенията срещу основната институция, избирана от гражданите, са толкова остри. Затова някак недостойно приключва работата на това Народно събрание – тези трикове с подмяна на дневния ред, поемане на едни ангажименти при президента, после други на председателския съвет, трикове, разпадане на кворум в комисии", коментира той.

По думите му всичко това трябва "бавно и полека" в един следващ парламент да се отстрани като стил на работа, за да може Народното събрание отново да има доверието на хората.

На въпрос за това какви са очакванията му към следващия парламент – да е по-добър или по-лош, Миков отговори, че зависи от хората.

Очакванията му са, че гражданите ще избират народни представители, които могат да ги представялват, могат да защитават интересите им, за които не всяка заповед свише е последната истина по един или друг въпрос, представители, които се съобразяват с това как живеят гражданите.