Здравко Димитров не знае ще бъде ли сменен

Мисия Пловдив

13-03-2013, 12:34

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Николай Христов

Всичко от Автора

Въпреки това той се отчете, даде оценка 5 на екипа си

Областният управител Здравко Димитров одобри работата на своя екип през последната година като му постави оценка Много добър 5, със забележката, че винаги може повече. Той коментира назначаването на служебния кабинет като заяви, че това са хората, които трябва да организират изборите и да следят за финансовата стабилност на страната. Димитров посочи, че не е уведомен дали ще остане на поста до вота на 12 май или ще бъде заменен преди това.

Въпреки това той се отчете за по-важните проекти, по които е работила неговата администрация. Като начало изтъкна множеството имоти предоставени от държавата на общината. Среда тях са Античният театър, Одеона и Римският стадион. Това е хубаво, защото местните власти ще следят за инвестициите и ще събират приходите, както е редно, коментира Димитров.

Наред с древните обекти общината е получила 10 годишно право за безвъзмездно ползване на къщите „Недкович” и „Цанко Лавренов” в Стария град. Освен това е бил разрешен дългият спор за стадион Пловдив, който също вече е местен актив. Такива са станали и хотела на Ванко 1 и къщата на улица Съборна 21, където е настанена федерацията по шахмат.

Направено е много и за развитието на Пловдивския университет. Първо било осигурено строителството на трафопост за новата многофункционална спортна зала на ВУЗ-а. Наред с това жандармерията оставила близката до имота база и се е преместила в бившето свързочно поделение на улица Трудовак 1. А на освободеният терен предстои да бъде построен кампус, който ще формира първия по рода си университетски комплекс у нас.

Наред с това са били преведени средства, с които е завършено училището в Съединение. Подобни стъпки са направени и към спрения строеж на школо в Садово. В община Родопи пък са били реновирани 8 училищни сгради. Подготвя се и саниране на сградата на областната управа. Проектът е на стойност 600 хиляди лева.

Освен това Областната управа усилено работи по водните проекти на региона, които са за общо 400 милиона лева. Като начало са били изградени праговете на река Въча, което е вдигнало водното ниво с 3 метра и е спомогнало както за водоснябвадяването, така и за добива на електроенергия. Мостът на Стряма ще бъде приключен до края на май, отчете още Димитров.

По отношение на предизборната обстановка в ГЕРБ той заяви, че в момента текат номинации. Най-голяма подкрепа получават господата Борисов и Цветанов. Номинират ги буквално отвсякъде и това е нормално. В същото време се споменават и имената на много млади и хубави хора. Окончателните списъци обаче ще станат ясни след решението на изпълнителния съвет в София, заяви Димитров.