Тотев: Славчо напомня, че го има

Мисия Пловдив

13-03-2013, 12:35

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Десислава Стаменова

Всичко от Автора

НИЕ започват подписка за намаление на местните данъци и такси, според кмета това е популистки акт

Пред Централна поща съветниците от НИЕ начело със Славчо Атанасов ще събират подписи за свалянето на местните данъци и такси.

Според кмета Иван Тотев това е чисто популистки акт преди изборите. “Самият общински съветник, който в момента събира подписи, още повече чувам, че е бил и кмет, трябва да знае, че данъците се определят с решение на общинския съвет в предходната година. Което означава, че данъците за 2013 година са определени през 2012 година. Тогава всеки е можел да се изкаже. Този общински съветник явно е проспал целия процес”, заяви Тотев.

По думите на кмета дори целият град да се подпише, сега данъците и таксите не могат да се променят.

“Това са сериозни неща. Не може с една маса да събереш подписи и да смениш данъците. Което означава, че ние си правим кампания за изборите. Някой ни е забравил и искаме да напомним за нас. Изключително популистко. Но с тази дума е свързано управлението на Пловдив през предходните четири години и не е нещо, което ни изненадва. Аз лично ще отида, ще го поздравя и ще попитам къде беше ноември месец. Аз те търсих, търсих търсих, нямаше те”, каза Тотев.