В Шекера - стреляха по лекарски екип

Крими

13-03-2013, 14:09

Снимка:

интернет, архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Пловдивската полиция: 11-годишен обстрелвал линейката с камъни, не с въздушна пушка

Линейка на Центъра за спешна медицинска помощ в Пловдив е обстрелвана в ромската "Шекер махала", съобщиха от пресцентъра на Министерството на здравеопазването. Няма физически пострадали лица от медицинския екип. Екипът е бил на адрес след обаждане за спешен случай с мъж с епилепсия, който е бил със затруднено дишане, пише novini.bg.

Повикването на тел. 112 е постъпило в 10:24 ч. На място веднага се е отзовал свободен медицински екип, който по време на повикването се е намирал на 200 м. от адреса.

Пациентът е 49-годишен мъж със захарен диабет от I тип, както и с Хронична обструктивна белодробна болест. След като му е оказана необходимата помощ медицинският екип е преценил, че не се налага спешна хоспитализация. В 10:55ч. екипът изпраща обратна информация до диспечера, че помощта е оказана на място и колата тръгва обратно към ЦСМП-Пловдив.

При потеглянето на линейката по нея е започнала стрелба, вероятно с въздушна пушка. Директорът на ЦСМП Пловдив незабавно е информирал ръководството на областната дирекция на МВР и прокуратурата за възникналата ситуация. От пловдивската полиция по-късно заявиха, че по линейката не е стреляно, а инцидентът е предизвикан от 11-годишно момче. Детето разказало, че това се случило, докато с негов приятел си играели, хвърляйки малки камъчета.