Белезници за двама, карали деца да се събличат в нета

Крими

13-03-2013, 17:01

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Те плашили непълнолетните, че ще пуснат клипчетата в мрежата

Двама мъже от София са задържани за склоняване на малолетни към секс услуги, съобщават от МВР.

Арестуваните са на 25 години с инициали А.Д. и Е.Е. В хода на работата е установено, че с цел примамването на малолетни момичета, двамата създавали фалшиви профили в социална мрежа за запознанства, с преобладаваща част на потребителите от 11 до 16-годишна възраст.

Впоследствие комуникацията се прехвърляла в "Скайп", където използвайки наивността на децата и любопитството им, извършителите ги склонявали и приобщавали към своите перверзни желания.

Чрез различни психологически и манипулативни методи мъжете успявали да склонят момичетата да се събличат пред камера и да изпълняват извратените им сексуални фантазии. При отказ да продължат комуникацията с педофилите, децата били заплашвани, че в интернет ще бъдат качени снимките и клиповете с тяхно участие.

Последвало претърсване, при което антимафиотите иззели компютри. На тях имало материали с порнографско съдържание - с участието на малолетни и пълнолетни от двата пола.

Двамата мъже са направили самопризнания и са задържани с полицейска мярка за 24 часа. Предстои да им бъдат повдигнати обвинения.