Моята тайна сестра. Две различни съдби, една кръв!

Животът

14-03-2013, 07:15

Снимка:

North news&Pictures

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Като на филм: близначки се откриха след 24 г.

Британски близначки се откриват след 50 години разлъка

Въпреки че са сестри, Джени Лий Смит и Хелън Едуърдс са отрасли на километри една от друга и с много различни съдби.

След раждането, майка им нямала възможност да ги отгледа - дава Джени за осиновяване, а Хелън взима със себе си.

Джени станала дъщеря на Кони и Сид Смит. Живяла щастливо в Нюкасъл, прекарвала уикендите си във вила край морето, нямала представа, че е осиновена.

Сид починал, когато била на 12, а две години по-късно случайно се намесила в разправия между двама свои братовчеди. В яростта си, единият от тях й разкрил истината, че е осиновена.

"Почувствах се така, сякаш целият свят се взриви", разкрива пред "Дейли мейл" Джени. За момичето това било началото на търсенето на нейните корени.

На 14 животът на Хелън също бил много различен. Обожаваният й брат заминал, оставяйки я да се оправя сама с изблиците на сприхавия си баща и пристъпите на депресия на майка си. Родителите й били безмилостно контролиращи и деспотични, дори след като тя се омъжила и родила. Когато бащата умира, майката се мести у Хелън. Постоянните й пристъпи пречат на младото семейство и след време Хелън се развежда.

Междувременно Джени започва работа на рецепция в местния голфклуб. По-късно се занимава и професионално с голф, даже играе в много турнири за Великобритания, включва се в турне в САЩ. Когато става треньор по голф, Джени се омъжва, ражда две деца и осиновява момченце от Румъния.

Хелън обаче не знае нищо за наградите на сестра си, тъй като няма представа, че тя съществува.

Джени тръгва да дири адреса на майка си, но първият човек, който намира е леля й. Майка й отказала да я види след толкова време, било "твърде болезнено" за нея. Тогава тя разбрала, че има сестра.

Джени намира майка си в къщата на Хелън, възрастната жена се разплакала като я видяла, прегърнала я, говорили дълго, но не пожелала двете сестри да се срещнат.

Едва след смъртта й през 2004 година, Джени и Хелън се срещат и виждат.

И двете не подозират, че ще си приличат толкова много. По-късно откриват, че освен сестри, те са и близначки, а мъжът, който отгледал Хелън всъщност не е биологичният й баща.

По-късно двете сестри издават книга за интересната и малко тъжна история на живота си – "My Secret Sister".