Добро утро в четвъртък!

Мисия Пловдив

14-03-2013, 06:46

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Грабвайте чадърите, очаква ни динамичен и дъждовен ден

Добро утро, Пловдив! Днес времето ще бъде предимно облачно с валежи от дъжд. Ще бъде ветровито - ще духа силен южен вятър, на места с пулсации до 25-29 м/сек и там дневните температури ще достигнат 22-24°. В останалата част от страната живакът ще показва между 15° и 20°, в Пловдив – около 17°. През нощта обаче от северозапад ще започне да нахлува студен въздух.

В планините ще бъде много динамично. Ще духа бурен и ураганен вятър от юг. На много места, главно в масивите от югозападната част на страната, ще вали дъжд, над 2000 метра – сняг. Значителни ще бъдат валежите в Рило-Родопската област, където след пладне ще има и гръмотевични бури. Максимална температура на височина 1200 метра – около 11°, на 2000 метра – около 3°.

Не само времето ще бъде динамично. Днешният ден ще е и доста богат на събития. В 10.30 часа ще се проведе изнесена пресконференция на кмета на район "Централен" - Райна Петрова. Тя ще се срещне с медиите на спортната площадка на ъгъла на булевардите "Свобода" и "Васил Априлов".

В Заседателната зала на Община Пловдив от 15 часа пък ще се проведе среща с организаторите на успешната кандидатура на Вроцлав за Европейска столица на културата през 2016-а – сенаторът Ярослав Обремски и Кшищов Май – директор на агенцията, която организира всички прояви от програмата на Вроцлав. В присъствието на заместник-кмета Стефан Стоянов и членове на фондация „Пловдив 2019“ полските гости ще направят презентация за успешната си работа и ще споделят опита си.

От 11.00 часа в заседателната зала на Oбщина Марица, на булевард "Марица" № 57А, ще се проведе пресконференция по повод представянето на програмата за събитията за тази година, заложени в проекта: „Пътуваща сцена среща културните традиции от Европа и Марица” по Оперативна програма „Регионално развитие”. Събитието ще открие лично Димитър Иванов, кмет на Община Марица.

От 11,00 часа в Пресклуба на БТА -Пловдив ще има пресконференция за проект за допълнителната квалификация на безработни лица. Изпълнител е пловдивската компания „Стар Нейлз” ООД. Чрез него ще бъдат подобрени перспективите за заетост на 45 безработни лица от Пловдив и София чрез професионално обучение по специалност „Маникюр, педикюр и ноктопластика“. Обучението е общо 660 учебни часа, от които 320 часа теория и 340 часа практика.

Областен информационен център – Пловдив ще проведе информационно събитие в община Съединение, което ще премине под мотото „ДА работим ЗАЕДНО“. То ще започне в 10:00 часа в местното народно читалище. По време на срещата ще бъде предоставена информация за актуални схеми и възможности за кандидатстване с проекти по оперативните програми.

Днес в град Хисар, в “SANA SPA HOTEL“ стартира двудневен семинар на тема „Организация и управление на съда”. Той се организира в рамките на двустранното сътрудничество между Германската фондация за международно правно сътрудничество и Пловдивския апелативен съд. Лектори ще бъдат Кристиян Шмиц-Юстен, вице-президент на Областния съд гр. Кьолн, и Герд Нолден, началник-отдел във Върховния провинциален съд гр. Кьолн.

От 15.30 часа пък ще бъдат отворени ценовите предложения на допуснатите участници по открита процедура за доставка на декоративна растителност за нуждите на Община Пловдив през 2013г. Офертите ще бъдат разпечатани в директорския кабинет в сградата на ОП „Градини и паркове” на ул. Даме Груев № 64а, гр. Пловдив.

Довечера София филм фест предлага на пловдивските киномани заглавията "Бейбифон" и "Космополис". Прожекциите започват съответно в 18:30 и 20:45 часа.