Самозапалилият се Димитър е с опасност за живота

Пострадалият мъж е в "Пирогов" на командно дишане

Запалилият се Димитър Димитров, който вчера се самозапали пред президентството с бензин, продължава да е на командно дишане.

Няма съществена промяна в общото му състояние, съобщиха от "Пирогов". Той е с 25% изгаряния на цялата глава, шията, гърдите и пръстите на двете ръце.

Димитър продължава да е с опасност за живота. Днес ще му бъде направена нова превръзка и по-нататъшното лечение ще бъде в зависимост от състоянието му. Той е с високо артериално налягане, но показателите се нормализират. Проблемът е с дихателната система в резултат на вдишването на пушените газове и от болницата смятат, че може би оттам ще произтекат някакви усложнения.

Около 13.30 ч. вчера 52-годишният Димитър Димитров се самозапали пред сградата на президентството в София. Първоначално мъжът е стоял до фонтана пред президентството и не се е движел, разказаха свидетели на инцидента. След минута просто е пламнал. Мъжът има ковачница в с. Крайници, Дупнишко. Около мястото, където се е запалил имаше разхвърляни визитки. Служители на НСО са го видели и са го угасили.

Състоянието на пострадалия се утежнява и от това, че пациентът е вдишал токсичните газове и пушеците и това дава тежка прогноза по отношение на лечението. Преди 15 дни пациентът е бил с инфаркт, лекуван е в Трета градска болница с високо кръвно налягане. Всичко това заедно утежнява прогнозата и я прави особено сериозна по отношение на живота.