Арсенал бе на крачка от чудото в Мюнхен

Спорт

14-03-2013, 09:37

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Sportline

Всичко от Автора

“Артилеристите” победиха с 2:0 Байерн, но отпаднаха, Малага изхвърли гранда Порто

Арсенал бе само на крачка от чудото, след като англичаните успяха да направят немислимото и победиха немския колос Байерн и то в Мюнхен. За съжаление на "артилеристите" те се наложиха само с 2:0 и след загуба в първия мач на “Емирейтс” с 1:3, възпитаниците на Арсен Венгер се простиха с участието си в Шампионска лига, съобщава Sportline.bg.

Лондончани стигнаха до гол още в третата минута, благодарение на централния си нападател Оливие Жиру, който засече във вратата прострелно центриране на Тио Уолкот. Пет минути преди края на мача Лоран Кошчелни вкара втори гол - с глава след центриране от корнер. Силите на Арсенал обаче стигнаха само до там и не можаха да сътворят голямата сензация в тази фаза на турнира.

Изненадата дойде обаче от Испания, където Малага продължи с мечтаното си представяне в Лигата. Дебютантът вече е на 1/4-финал след като отстрани португалския гранд Порто. На "Ла Росаледа" домакините постигнаха победа с 2:0 и тя им бе напълно достатъчна след загубата с 0:1 в първия мач.

Головете отбелязаха Иско в 43-ата и Роке Санта Крус в 77-ата минута на двубоя. "Драконите" пък трябваше да играят с човек по-малко почти цяло второ полувреме като Стивън Дефур си изкара червен картон в 49-ата минута.